Ελλάδα: Την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης στην Τουρκία, συζήτησαν Δένδιας- Özügergin

Ελλάδα: Την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης στην Τουρκία, συζήτησαν Δένδιας- Özügergin

Τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα Burak Özügergin δέχτηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του Έλληνας Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία στις 14 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Mevlüt Çavuşoğlu.

Σε ανάρτηση του ο Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι «κατά τη συζήτηση εξετάσθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές εξελίξεις ενόψει και της προοπτικής επίσκεψής μου στην Τουρκία στις 14/4, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέλαβε την ανάγκη όπως υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΙΒΝΑ, στη συνάντηση συζητήθηκε για το πως θα διατηρηθεί η παρούσα επισφαλής γαλήνια και ήσυχη ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, και οι δύο πλευρές μίλησαν για τη σημασία να καταστούν οι πρόσφατες επαφές τους δυνατές και συνεχείς, και σε αυτό το πλαίσιο ο Τούρκος Πρέσβης δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό, τι μπορεί για να κάνει την επίσκεψη του Νίκου Δένδια επιτυχημένη και αποτελεσματική.

Η διαρροή από το Υπουργείο εξωτερικών σχολιάστηκε από τις τουρκικές πηγές, ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη συνάντηση και δεν πρέπει να το αρνούνται./ibna