Σλοβενία: Άνδρας με αλυσοπρίονο αποπειράθηκε να εισέλθει στο κτίριο του Κοινοβουλίου

Σλοβενία: Άνδρας με αλυσοπρίονο αποπειράθηκε να εισέλθει στο κτίριο του Κοινοβουλίου

Ένας άνδρας προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο της Εθνοσυνέλευσης με αλυσοπρίονο το απόγευμα της Τρίτης, φωνάζοντας «Αρκετά με το lockdown», με τους φρουρούς να τον σταματούν στην κύρια είσοδο.

Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι ο άντρας, έχοντας μαζί του ένα σκύλο, ακινητοποιήθηκε από έναν φύλακα, ενώ ένας άλλος φρουρός απενεργοποίησε το αλυσοπρίονο.

Κανείς δεν τραυματίστηκε και το περιστατικό δεν επηρέασε τις διαδικασίες στην Εθνοσυνέλευση, η οποία εκείνη την ώρα συνεδρίαζε για την απομάκρυνση του Προέδρου Igor Zor Zič.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό γύρω στις 7 μ.μ. Ένα περιπολικό στάλθηκε στο σημείο και συνέλαβε τον άνδρα.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Σλοβενία ​​είναι αρκετά δυσμενής, χωρίς σημάδια ριζικής βελτίωσης. Από τους συνολικά 5.395 ελέγχους PCR που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 1.080 ήταν θετικοί με ποσοστό θετικότητας 20%, σημειώνοντας άνοδο από το 16,4% της Κυριακής. Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων ήταν 15. Ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 14 σε 957, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία μειώθηκε σε 515, εκ των οποίων οι 105 βρίσκονται σε εντατική θεραπεία, επτά λιγότεροι από την προηγούμενη ημέρα.

Η Σλοβενία ​​έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2.526.000 ελέγχους COVID-19 από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια πανδημία πέρυσι. Υπήρξαν πάνω από 4.321 θάνατοι λόγω κορωνοϊού στη Σλοβενία, ενώ πάνω από 214.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί. Στα νοσοκομεία της Σλοβενίας, επί του παρόντος υπάρχουν 515 άτομα που λαμβάνουν θεραπεία για τον κορωνοϊό. Προς το παρόν, η Σλοβενία ​ατενίζει στον ορίζοντα ένα νέο lockdown λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να αυστηροποιήσει τα μέτρα κατά του ιού με αυστηρούς κανόνες και ελέγχους στα σύνορα, απαγόρευση διεθνών μετακινήσεων και πολλές άλλες διατάξεις. Το πιο δρακόντειο μέτρο θα είναι το lockdown διάρκειας έντεκα ημερών που έχει προγραμματιστεί για την 1η Απριλίου.

Το Επιμελητήριο Βιοτεχνιών και Μικρών Επιχειρήσεων (OZS) εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το νέο κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων κατά την 1-11 Απριλίου, το οποίο θεωρούν ότι εισάγει διακρίσεις δεδομένου ότι οι μεγάλες εταιρείες θα μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτες. «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τους ισχυρισμούς ότι ο κίνδυνος μετάδοσης σε μικρά εργαστήρια και σαλόνια είναι υψηλότερος από ότι σε μεγάλες αίθουσες παραγωγής με 500 ή 1.000 υπαλλήλους. Τα μέλη μας μας λένε ότι θέλουν να εργαστούν και όχι να λαμβάνουν επιδόματα,» δήλωσε ο πρόεδρος της OZS Branko Meh. /ibna