Κροατία: Η Nomad Foods Limited εξαγόρασε την εταιρεία Ledo

Κροατία: Η Nomad Foods Limited εξαγόρασε την εταιρεία Ledo

Ο Όμιλος Fortenova παραχώρησε τον Επιχειρηματικό Όμιλο Frozen Food που αποτελείται από τις Ledo plus, Ledo Čitluk και Frikom, καθώς και αρκετές μικρότερες συνδεδεμένες εταιρείες, στη Nomad Foods Limited, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Ο Όμιλος Fortenova δήλωσε ότι η αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 615 εκατομμύρια ευρώ χωρίς χρέη, χωρίς μετρητά, με την ολοκλήρωσή της να προγραμματίζεται για το 3ο τρίμηνο του 2021.

«Πρόκειται για μια συναλλαγή μετασχηματισμού για τον Όμιλο Fortenova, καθώς όλα τα κεφάλαια θα διοχετευθούν στην απομόχλευση του Ομίλου και την παράδοση ενός Ομίλου Fortenova που, μετά από πολλά χρόνια, θα είναι οικονομικά ισχυρός και ικανός να επενδύσει πλήρως σε όλες τις επιχειρήσεις του,» δήλωσε ο James Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Fortenova.

Με την ολοκλήρωση, η Nomad Foods θα γίνει ιδιοκτήτης του Ομίλου Frozen Foods (FFBG), ο οποίος περιλαμβάνει ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο κατεψυγμένων τροφίμων με εμβληματικές τοπικές μάρκες με έντονη απήχηση στους καταναλωτές στην Κροατία, τη Σερβία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και πολλές άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΝΑΕ). Με περισσότερο από μισό αιώνα παράδοσης, ο FFBG αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό και διανομέα παγωτού και κατεψυγμένων τροφίμων στις αντίστοιχες αγορές του.

«Ο Επιχειρηματικός Όμιλος Frozen Food είναι ο ηγέτης της αγοράς στην περιοχή όπου δραστηριοποιούμαστε, και χαίρομαι που επιτύχαμε τον κύριο στόχο μας στη διαδικασία πωλήσεων. Ο στόχος ήταν, πέραν και πάνω από τη μεγιστοποίηση της αξίας, να ολοκληρωθεί αυτή η συναλλαγή με έναν στρατηγικό εταίρο που θα συμβάλει στη μέγιστη ανάπτυξη της FFBG και θα αναγνωρίσει την πλήρη αξία και τις δυνατότητες αυτής της επιχείρησης και των ανθρώπων της,» δήλωσε ο Fabris Peruško, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Fortenova.

«Με την ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, θα εκπληρώσουμε μια βασική προϋπόθεση για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης που θα επιτρέψει ισχυρές επενδύσεις στις επιχειρήσεις μας και θα προωθήσει τη μελλοντική ανάπτυξή τους. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων σε όλους τους ανθρώπους στην ομάδα Frozen Food και στην ομάδα Fortenova που εργάστηκαν πολύ σκληρά τους τελευταίους έξι μήνες για να το επιτύχουν. Γνωρίζοντας ότι τα κατεψυγμένα μας τρόφιμα θα είναι σε πολύ καλά χέρια, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Nomad Foods ως σημαντικό μελλοντικό επιχειρηματικό εταίρο σε αυτήν την περιοχή,» κατέληξε ο Peruško.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις στις ισχύουσες αγορές, καθώς και στην έγκριση των μετόχων του Ομίλου Fortenova. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Fortenova, αποτελούμενο επίσης από εκπροσώπους των μετόχων της πλειοψηφίας, υποστήριξε ομόφωνα την υπογραφή της Συμφωνίας Αγοράς Μετοχών με την Nomad Foods.

Πέραν της απήχησης σε κατεψυγμένα ψάρια, λαχανικά, ζυμαρικά και έτοιμα γεύματα, η σειρά παγωτών Ledo περιλαμβάνει τις μάρκες King, Maximo, Macho και Snjeguljica. /ibna