Ισχυρότερη παρά ποτέ η συνεργασία ΕΕ – ΗΠΑ για την υποστήριξη της Αλβανίας

Ισχυρότερη παρά ποτέ η συνεργασία ΕΕ – ΗΠΑ για την υποστήριξη της Αλβανίας

Η συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της Αλβανίας είναι ισχυρότερη από ποτέ, δήλωσαν Kim και Soreca.

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αλβανία, Yuri Kim, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, Πρέσβη Luigi Soreca.

Η Kim είπε ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις μπροστά, όπως η εφαρμογή της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, οι εκλογές της 25ης Απριλίου, η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Ωστόσο, η Kim τόνισε, ότι συμφωνούν πως η συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της Αλβανίας είναι ισχυρότερη από ποτέ.

«Πολλές προκλήσεις βρίσκονται μπροστά – η εφαρμογή της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, οι εκλογές της 25ης Απριλίου, η προσπάθεια της Αλβανίας στην ΕΕ – αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο Luigi Soreca κι εγώ συμφωνούμε ότι η συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕ για την υποστήριξη της Αλβανίας είναι ισχυρότερη από ποτέ», δήλωσε η Kim σε ανάρτηση της στο Twitter.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αλβανία Luigi Soreca απαντώντας στο tweet της Kim δήλωσε ότι «κοινός στόχος και καθημερινή ομαδική εργασία, οι πυλώνες της συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ στην Αλβανία, για το μέλλον της Αλβανίας στην ΕΕ./ibna