Σλοβενία: Συνάντηση Logar με το Ρουμάνο ομόλογό του

Σλοβενία: Συνάντηση Logar με το Ρουμάνο ομόλογό του

Κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Εξωτερικών της Σλοβενίας Anže Logar, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Bogdan Lucian Aursecu πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία. Η επίσκεψη αποσκοπεί στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ της Σλοβενίας και της Ρουμανίας και στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και σε όλα τα ζητήματα που είναι ζωτικής σημασίας για τους ευρωπαίους πολίτες.

Ο υπουργός Logar και ο υπουργός Aurescu συμφώνησαν ότι η Σλοβενία ​​και η Ρουμανία συνδέονται με καλές και φιλικές σχέσεις και με τακτική και εποικοδομητική συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των περιφερειακών και διεθνών φόρουμ. Όπως η Σλοβενία, η Ρουμανία συμμετέχει στην Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών. Ο Υπουργός επιβεβαίωσε έτσι το ενδιαφέρον της Σλοβενίας να συνδεθεί με τη Ρουμανία σε στρατηγικά έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, ο υπουργός Logar παρουσίασε στον Ρουμάνο ομόλογό του τις προτεραιότητες της επικείμενης Σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Υπουργοί επιβεβαίωσαν την αμοιβαία επιθυμία και ετοιμότητά τους για εποικοδομητική συνεργασία τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Σλοβενικής Προεδρίας σε όλα τα βασικά στρατηγικά θέματα.

Οι Υπουργοί Logar και Aurescu συζήτησαν επίσης άλλα τρέχοντα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα, όπως μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19, το μεταναστευτικό ζήτημα, διατλαντικές σχέσεις, την Ανατολική Εταιρική Σχέση και την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Εκτός από τον ομόλογό του που τον καλωσόρισε στη Σλοβενία, ο Aursecu συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο Borut Pahor και τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Igor Zorčič. /ibna