Ελλάδα: Εμβολιάζεται την Κυριακή το προσωπικό των ξένων διπλωματικών αποστολών

Ελλάδα: Εμβολιάζεται την Κυριακή το προσωπικό των ξένων διπλωματικών αποστολών

Την Κυριακή 28 Μαρτίου, οι διπλωμάτες και οι υπάλληλοι των ξένων διπλωματικών αποστολών που βρίσκονται στην Ελλάδα, θα εμβολιαστούν από τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, προχώρησε σε ενημέρωση των ξένων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα για τον εμβολιασμό των μελών τους, αναμένοντας ανταποδοτικότητα από τις χώρες ως προς τις ελληνικές διπλωματικές αποστολές του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το εμβόλιο που θα χορηγηθεί θα είναι AstraZeneca. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι μέχρι σήμερα Παρασκευή δεν έχει σταλεί ενημέρωση προς τις διπλωματικές αρχές του εξωτερικού για την ώρα του εμβολιασμού.

Όσον αφορά τις διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας στο εξωτερικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες χώρες θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, ενώ στις περισσότερες χώρες οι ελληνικές διπλωματικές αποστολές θα ακολουθήσουν τις λίστες των πολιτών.

Παρά τις σοβαρές οχλήσεις προς το Υπουργείο Εξωτερικών από τις ελληνικές διπλωματικές αποστολές του εξωτερικού για τον άμεσο εμβολιασμό τους με μέριμνα του Ελληνικού Κράτους, αυτό για άγνωστους λόγους δεν κατέστη εφικτό./ibna