Ελλάδα: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελική πρόβα της παρέλασης για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης (video)

Ελλάδα: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελική πρόβα της παρέλασης για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης (video)

Με πυρετώδεις ρυθμούς γίνονται οι προετοιμασίες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021, όπου σηματοδοτούνται τα 200 χρονιά από την έναρξη της Επανάστασης για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό στις 25 Μαρτίου του 1821.

Η παρέλαση που θα γίνει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να είναι εντυπωσιακή με την παρουσία μόνο τμημάτων του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

Το ΙΒΝΑ εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από την τελική δοκιμαστική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοϊου.

Την πρόβα παρακολούθησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο επικεφαλής του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, αλλά και εκπρόσωποι των Αστυνομίας, Λιμενικού, Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού.

Τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης γα την Ανεξαρτησία θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Vladimirovich Mishustin και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Florence Parly./ibna