Κοσσυφοπέδιο: Με 67 ψήφους υπερψηφίστηκε η Κυβέρνηση Kurti

Κοσσυφοπέδιο: Με 67 ψήφους υπερψηφίστηκε η Κυβέρνηση Kurti

Με 107 βουλευτές εντός της αίθουσας του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου και μετά από τις ομιλίες των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, η νέα κυβέρνηση του Albin Kurti υπερψηφίστηκε από 67 βουλευτές. 30 ψήφισαν κατά ενώ δεν υπήρξαν αποχές.

Ο νέος Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti, στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του είπε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για κατάχρηση εξουσίας και δημόσιου χρήματος, ενώ υπενθύμισε στους υπουργούς του ότι σε αυτές τις θέσεις πρέπει να εργάζονται και να μην ανταμείβονται, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησής του θα βασίζονται σε γεγονότα.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι στα Υπουργεία  που έχετε επιλεγεί να υπηρετήσετε δεν είστε για να παρηγορηθείτε ή να επιβραβευθείτε. Οι πολίτες αναμένουν να καθοδηγούνται από έμπειρους και ικανούς ανθρώπους, και για τις αλλαγές χρειαζόμαστε συνεργασία, αλλά για τις νέες μεταρρυθμίσεις χρειαζόμαστε μια νέα εργασιακή νοοτροπία», είπε.

Ο Kurti δεσμεύθηκε να γίνει ο Πρωθυπουργός που θα ηγηθεί με πίστη και αρχές για το καλό του Κοσσυφοπεδίου, ενώ έστειλε επίσης ένα μήνυμα στους βουλευτές του κόμματός του και το κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο.

«Μην συμπεριφέρεσαι αλαζονικά απέναντι στην αντιπολίτευση. Ενώ το κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο παίρνει θα παίρνει υπεύθυνη θέση», είπε ο νέος Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου./ibna