Κοσσυφοπέδιο: Εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης ο Glauk Konjufca

Κοσσυφοπέδιο: Εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης ο Glauk Konjufca

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκρότηση της όγδοης περιόδου της νομοθετικής εξουσίας στο Κοσσυφοπέδιο, με την εκλογή του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης και των Αντιπροέδρων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον σχηματισμό της προσωρινής επιτροπής για τον έλεγχο της απαρτίας της Εθνοσυνέλευσης και την επικαιροποίηση των βουλευτικών εντολών, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η ορκωμοσία των βουλευτών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Συνέλευσης.

Με 69 ψήφους υπέρ, 33 κατά και καμία αποχή, ο Glauk Konjufca εξελέγη Πρόεδρος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Konjufcë προτάθηκε από το Κίνημα Vetëvendosje με 113 να βρίσκονται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας.

Το Κίνημα  Vetëvendosje είχε ορίσει τη Saranda Bogujevci για την μια θέση από τους αντιπροέδρους της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου όρισε τον Bedri Hamza και το Δημοκρατικό Συνέδριο του Κοσσυφοπεδίου τον Kujtim Shala. Οι υποψήφιοι ψηφίστηκαν με 107 ψήφους υπέρ, 6 κατά και καμία αποχή.

Η Σερβική Λίστα για Αντιπρόεδρο της Συνέλευσης όρισε τον Slavko Simic, ενώ τα άλλα μειονοτικά κόμματα όρισαν τον Bekim Arif. Και οι δύο υποψήφιοι εξελέγησαν με 91 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 10 αποχές

Ο νέος Πρόεδρος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, Glauk Konjufca, μετά την εκλογή του δήλωσε ότι θα εκτελέσει το καθήκον του με τιμή και ευθύνη.

«Για μένα δεν θα υπάρχουν βουλευτές αυτού ή εκείνου του κόμματος. Για μένα ως Προέδρου της Συνέλευσης θα υπάρχουν ισότιμοι βουλευτές του λαού του Κοσσυφοπεδίου, γιατί έτσι είστε. Όλοι μαζί και εκ μέρους σας, ευχαριστούμε τους πολίτες της Δημοκρατίας «δεδομένου ότι αν δεν ψήφιζαν, δεν θα μπορούσαμε να έρθουμε εδώ», δήλωσε ο Konjufca./ibna