Σερβία: Υπογράφηκε νέα συμφωνία για την προμήθεια 2 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων “Sinopharm”

Σερβία: Υπογράφηκε νέα συμφωνία για την προμήθεια 2 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων “Sinopharm”

Την Πέμπτη, η Σερβία υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία “Sinopharm” για την προμήθεια δύο εκατομμυρίων νέων δόσεων του εμβολίου.

Στην υπογραφή της συμφωνίας παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar  Vučić και η Πρέσβης της Κίνας στο Βελιγράδι, Chen Bo.

Σε συνομιλία με τη διοίκηση της εταιρείας “Sinopharm”, ο Vučić επισήμανε μέσω βιντεοδιάσκεψης ότι ο μεγαλύτερος αριθμός πολιτών στη Σερβία εμβολιάστηκε με αυτό το εμβόλιο και τόνισε τη σημασία της υπογραφής του νέου συμβολαίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του προέδρου.

Ο Vučić τόνισε ότι οι Σέρβοι εμπειρογνώμονες έδωσαν θετική γνώμη για την ποιότητα και την ασφάλεια αυτού του εμβολίου.

Ο Σέρβος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping, την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος και τους εκπροσώπους του “Sinopharm” για τη βοήθεια τους στην παροχή εμβολίων στην πιο δύσκολη στιγμή.

Ο Πρόεδρος του ομίλου “Sinopharm”, Liu Jingzhen, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τους πολίτες της Σερβίας για την εμπιστοσύνη στην εταιρεία Sinopharm και πρόσθεσε ότι από την αρχή της πανδημίας το 2020, η Sinopharm, ως η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Κίνα, έχει αναλάβει την ευθύνη για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

«Η Σερβία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο “Sinopharm” και σήμερα θα υπογράψουμε συμβόλαιο για την παράδοση 2 εκατομμυρίων νέων δόσεων. Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο προϊόν μας και είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη στον λαό της Σερβίας για την καταπολέμηση του ιού», δήλωσε ο Jingzhen.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν ήταν επίσης η κατασκευή, ανοικοδόμηση και ο εξοπλισμός των νοσοκομείων στη Σερβία./ibna