Αλβανία: Σκηνοθετημένα τα επεισόδια στο Elbasan, σύμφωνα με τον Meta

Αλβανία: Σκηνοθετημένα τα επεισόδια στο Elbasan, σύμφωνα με τον Meta

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή κατά τη διάρκεια του εορτασμού της «Θερινής Ημέρας» στο Elbasan, σχολίασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας καθώς στην Αλβανική πόλη που επισκέπτονταν ο Edi Rama, υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του Δημοκρατικού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία.

Ο Meta φιλοξενούμενος την Δευτέρα σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι «το καθήκον της κυβέρνησης, που έχει όλα τα κεντρικά και τοπικά όργανα, δεν είναι για να δημιουργεί συγκρούσεις»

«Αυτή είναι μια μάχη ζωής ή θανάτου για τα επόμενα 100 χρόνια. Το ενδιαφέρον μου είναι μηδενικό για το ποιος θα κερδίσει, το ενδιαφέρον μου είναι μόνο για την εκλογική διαδικασία», δήλωσε ο Meta, αναφερόμενος στις εκλογές της 25ης Απριλίου.

«Δεν με νοιάζει ποιος θα κερδίσει, αλλά αφού έχουμε μια αντιπαράθεση, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δεν είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ του Meta και του Edi Rama, όπως ερμηνεύεται. Αυτή είναι μια αντιπαράθεση μεταξύ της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού και της κλεπτομανίας σε αυτήν τη χώρα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των άλλων, στην οποία ο Rama είναι απλώς όμηρος αυτών», είπε ο Meta.

«Στις 25 Απριλίου, όλοι οι προβολείς του κόσμου θα βρίσκονται στην Αλβανία. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν παράνομες πράξεις και βία στη χώρα. Ο Πρόεδρος έχει ένα σαφές σχέδιο για την προστασία της ψηφοφορίας και ο λαός της Αλβανίας θα κερδίσει μαζί του», συνέχισε ο Meta.

Το σχέδιό μου, είπε ο Meta, θα είναι ο εντοπισμός των υποψηφίων με εκλογικές παρανομίες. Θα έχουμε τα πάντα διάφανα και υπό παρακολούθηση», συνέχισε.

«Θα ενημερώσω το λαό για οποιαδήποτε παρανομία που θα πραγματοποιηθεί στις εκλογές της 25ης Απριλίου. Στο τέλος, το σχέδιο του Προέδρου θα κερδίσει», είπε.

«Κάποτε έκανα συμφωνία με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Αλβανία, την οποία είχε ο ίδιος φροντίσει να εφαρμόσει για δύο χρόνια, δεδομένου ότι ήξερε ότι χωρίς τον συνασπισμό με το LSI θα είχε χάσει όλους τους δήμους».

Η προϋπόθεση ήταν η ψηφοφορία των τριών νόμων. «Τώρα το ξεκαθαρίζω: Ποτέ δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία με τον Edi Rama», δήλωσε ο Meta.

Ο Meta επικεντρώθηκε επίσης στις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης. «Εδώ και χρόνια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν παρέχει στον Πρόεδρο πληροφορίες που ζητά σχετικά με το ζήτημα της ιδιοκτησίας των θρησκευτικών κοινοτήτων. Το Υπουργείο Άμυνας δεν παρέχει καμία πληροφορία στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με τις περιουσίες του Στρατού», δήλωσε ο Meta. Σύμφωνα με τον ίδιο, για οποιαδήποτε περιουσία που έχουν δώσει παράνομα θα θεωρηθεί υπεύθυνη η κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός Edi Rama αντιδρώντας στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Elbasan τα χαρακτήρισε ως ένα χυδαίο σόου κι άλλο ένα παράδειγμα υποβάθμισης μιας ξεπερασμένης αντιπολίτευσης./ibna