Αλβανία: Προηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε νέα δημοσκόπηση της MRB

Αλβανία: Προηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε νέα δημοσκόπηση της MRB

Σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας από την εταιρεία MRB, στο ερώτημα αν την Κυριακή διεξάγονταν εκλογές τι θα ψηφίζατε, το 41,3% δήλωσε την προτίμηση του στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Edi Rama.

Αυτή ήταν η τρίτη εθνική δημοσκόπηση της MRB για το Euronews Albania σχετικά με την πρόθεση ψήφου των Αλβανών στις εκλογές της 25ης Απριλίου. Η έρευνα της MRB πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25 Φεβρουαρίου και 9 Μαρτίου στις 12 περιφέρειες της χώρας σε δείγμα 1.600 ατόμων.

Σύμφωνα με την έρευνα που καταγράφει την εικόνα της στιγμής, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) του Edi Rama θα λάμβανε το 41,3%, το Δημοκρατικό Κόμμα (DP) του Lulzim Basha θα ελάμβανε το 30,8%, το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη (LSI) της Monika Kryemadhi  λαμβάνει το 7,6% των ψήφων και το Κόμμα για τη Δικαιοσύνη, την Ένταξη και την Ενότητα (PDIU) 1,3%.

Σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, το LSI κατέγραψε μείωση στα ποσοστά του κατά 2,7%, ενώ το DP αύξησε την επιρροή του κατά 2,6%, ενώ το SP είχε μικρές διακυμάνσεις.

Οι απροσδιόριστοι ψήφοι, δηλαδή εκείνοι που απάντησαν ότι δεν θα ψηφίσουν, δεν γνωρίζουν ή αρνήθηκαν να απαντήσουν είναι στο 17,9%, καταγράφοντας  αυξανόμενη τάση σε σύγκριση με τα ευρήματα των δύο πρώτων δημοσκοπήσεων όπου οι αναποφάσιστοι ήταν 16,1% και 17% τον Ιανουάριο και Φενρουάριο αντίστοιχα.

Με αναγωγή των αναποφάσιστων ψήφων, η MRB υπολογίζει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) θα λάβει 48,4%, το Δημοκρατικό Κόμμα (PD)  38,3% και το Σοσιαλιστικό Κϊνημα για την Ένταξη (LSI) 9,4%./ibna

Πηγή: Euronews Albania