Βόρεια Μακεδονία: Δεν υπάρχει διαφωνία στο DUI, ούτε το Κοινοβούλιο έχει μπλοκαριστεί, δήλωσε ο Ahmeti

Βόρεια Μακεδονία: Δεν υπάρχει διαφωνία στο DUI, ούτε το Κοινοβούλιο έχει μπλοκαριστεί, δήλωσε ο Ahmeti

Ο αρχηγός του DUI Ali Ahmeti ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει διαφωνία στο κόμμα και ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι σταθερή, παρά το γεγονός ότι πριν από δύο ημέρες ο σημερινός συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Izet Mexhiti, παραιτήθηκε από τη θέση και αντικαταστάθηκε από τον Arbr Ademi.

Ο Ahmeti, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο των εκδηλώσεων της 40ης επετείου των φοιτητικών διαδηλώσεων στην Πρίστινα την Πέμπτη, δήλωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό στο Κοινοβούλιο.

Όσον αφορά την απουσία του Medziti από τις εκδηλώσεις το απόγευμα, είπε ότι πρέπει να είχε κάποιες από τις υποχρεώσεις του.

«Οι βουλευτές, οι υπουργοί ήταν εδώ, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν παρόντες. Δεν υπάρχει άλλος λόγος, κάτι το εξαιρετικό, που δεν ήταν παρών. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πραγματικά σταθερή, οπότε δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχεί σε αυτό το κομμάτι», δήλωσε ο Ahmeti.

Επιπλέον ο ηγέτης του DUI Ali Ahmeti, σημείωσε ότι το κοινοβούλιο δεν έχει μπλοκαριστεί. Εκτός από ορισμένους νόμους που τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εμποδίσει σε μια επιτροπή, το οποίο, κατά τη γνώμη του, δεν ήταν καλό. Καταλήγοντας ο Ahmeti τόνισε ότι το DUI είναι πάντα ανοιχτό σε συμβιβασμούς και διάλογο./ibna