Κοσσυφοπέδιο: Το Κίνημα Vetëvendosje καλεί τα κόμματα σε διαβουλεύσεις για την εκλογή Προέδρου

Κοσσυφοπέδιο: Το Κίνημα Vetëvendosje καλεί τα κόμματα σε διαβουλεύσεις για την εκλογή Προέδρου

Το Κίνημα Vetëvendosje (LVV) προσκάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να συζητήσουν τις εξελίξεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του θέματος του προέδρου.

Για τη θέση του Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου το Κίνημα  Vetëvendosje πρότεινε τη Vjosa Osmani και για να εκλεγεί απαιτούνται 80 βουλευτές. Στις τελευταίες εκλογές το Κίνημα Αυτοπροσδιορισμού εξέλεξε 58 βουλευτές. Για τον λόγο αυτό την Πέμπτη ο ηγέτης του LVV Albin Kurti απέστειλε επιστολές προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα για να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για τη θέση του Προέδρου.

Στην επιστολή του αρχηγού του κινήματος Vetëvendosje, Albin Kurti, και του υποψηφίου για την θέση του Πρόεδρο, Vjosa Osmani, που απευθύνεται στους ηγέτες άλλων κομμάτων αναφέρει ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στη μορφή 1 + 1, με τις συναντήσεις να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στις 11: 00 στις 15 Μαρτίου, με τον αρχηγό του PDK, Enver Hoxhaj.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί «προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης των θεσμών το συντομότερο δυνατόν και σε πλήρη συμμόρφωση με το Σύνταγμα της χώρας και την ισχύουσα νομοθεσία».

Στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου, η Vjosa Osmani, η οποία αποχώρησε από τη Δημοκρατική Ένωση του Κοσσυφοπεδίου, έλαβε πάνω από 300.000 ψήφους στη λίστα του LVV./ibna