Η Κροατία ανοίγει τις πύλες της στους ψηφιακούς νομάδες

Η Κροατία ανοίγει τις πύλες της στους ψηφιακούς νομάδες

Το Κροατικό Εθνικό Τουριστικό Συμβούλιο ξεκίνησε μια νέα διαφημιστική εκστρατεία “Κροατία, το νέο σας γραφείο!» με στόχο την προώθηση της Κροατίας ως ελκυστικού και καλά προετοιμασμένου προορισμού για ψηφιακούς νομάδες. Η διαφημιστική εκστρατεία, εκτός από τη δραστηριοποίηση σε επίπεδο δημόσιων σχέσεων και τα μέσα ενημέρωσης, θα προωθηθεί μέσω Facebook και Twitter με ιδιαίτερη έμφαση στην αγορά των ΗΠΑ, του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, μια ειδική σελίδα προορισμού «Κροατία – το νέο σας γραφείο!» δημιουργήθηκε στα Αγγλικά στον ιστότοπο Croatia.hr σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, ο οποίος περιέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη διαδικασία αίτησης άδειας και την παραμονή ψηφιακών νομάδων στην Κροατία.

«Η Κροατία είναι ένα από τα πρώτα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρυθμίζει την προσωρινή παραμονή ενός έτους για ψηφιακούς νομάδες, και αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Υγείας, Οικονομικών, καθώς και του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού. Ο κροατικός τουρισμός αναγνωρίζει αυτήν την ευκαιρία στο πλαίσιο της ανάπτυξης του συνεχούς τουρισμού. Με μια ποιοτική προσφορά και απλούστερες διαδικασίες, προσπαθούμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφιακούς νομάδες και έτσι να προωθήσουμε τον προορισμό μας. Οι ψηφιακοί νομάδες αντιπροσωπεύουν μια εξαιρετική ευκαιρία για την κροατική οικονομία και είμαστε ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι αυτοί δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για πολλές πόλεις της Κροατίας. Πιστεύω ότι η Κροατία θα κλέψει την καρδιά των ψηφιακών νομάδων με τις φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές της, καθώς και την αυθεντικότητα που έχει να προσφέρει. Εύχομαι σε όλους τους τρέχοντες και μελλοντικούς ψηφιακούς νομάδες ένα θερμό καλωσόρισμα σε έναν από τους πιο επιθυμητούς και μοναδικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, την Κροατία,» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Nikolina Brnjac.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα τέλη Νοεμβρίου 2020, το κροατικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμο περί αλλοδαπών που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2021 και ο οποίος ορίζει ότι στους «ψηφιακούς νομάδες» μπορεί να παραχωρηθεί προσωρινή διαμονή στη χώρα για έως και ένα έτος.

«Ο στόχος της τελευταίας καμπάνιας είναι να προωθήσει την Κροατία ως χώρα που μπορεί να εγγυηθεί στους ψηφιακούς νομάδες μια άνετη και ασφαλή διαμονή και ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης. Η Κροατία είναι μια χώρα όπου τα Αγγλικά ομιλούνται ευρέως, προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο ζωής με αυθεντικές εμπειρίες, καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο, ευνοϊκό κλίμα και όμορφο φυσικό περιβάλλον, καλή γειτνίαση, ενώ είναι επίσης εύκολα προσβάσιμη από την υπόλοιπη Ευρώπη, πολύ προσιτή σε σύγκριση σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και παρέχει καλή και προσιτή υγειονομική περίθαλψη,» δήλωσε ο Kristjan Staničić, Διευθυντής του Κροατικού Εθνικού Τουριστικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι αναμένει πως το νέο νομικό πλαίσιο και η εκστρατεία, η οποία θα διεξάγεται περιοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον αριθμό των ψηφιακών νομάδων στην Κροατία στο μέλλον.

Όπως σημείωσε το Εθνικό Τουριστικό Συμβούλιο σε δελτίο τύπου, αυτό έχει επίσης αναγνωριστεί από πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου ταξιδιωτικού οδηγού παγκοσμίως Lonely Planet, ο οποίος αφιέρωσε ένα πρόσφατο άρθρο στο θέμα των ψηφιακών νομάδων και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι αλλοδαποί, ώστε να περάσουν ένα χρόνο στην Κροατία. Επιπλέον, το φημισμένο περιοδικό Forbes δημοσίευσε τόσο στη γαλλική όσο και στην αμερικανική έκδοση ένα άρθρο για την Κροατία ως επιθυμητό και ανοιχτό προορισμό για ψηφιακούς νομάδες. Τέλος, πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την Κροατία και το Ντουμπρόβνικ ως εξαιρετικά επιθυμητούς προορισμούς για τους ψηφιακούς νομάδες. /ibna