Στις 16-17 Μαρτίου ο 62ος γύρος των διερευνητικών Ελλάδας Τουρκίας

Στις 16-17 Μαρτίου ο 62ος γύρος των διερευνητικών Ελλάδας Τουρκίας

Με ανακοινώσεις τους τη ίδια ώρα 18:00, τα Υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, έδωσαν στην δημοσιότητα την ημερομηνία του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο επόμενος γύρος συμβουλευτικών συνομιλιών και πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16-17 Μαρτίου 2021.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει ότι ο 62ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 16 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης θα έχει πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Sedat Onal στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2021.

Ο 61ος γύρος πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου. Στην Τουρκική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Ibrahim Kalin Σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, ο Sedat Önal ως επικεφαλής και οι Barış Kalkavan, Çağatay Erciyes. Την ελληνική αποστολή εκτός του επικεφαλής Παύλου Αποστολίδη, συμμετείχαν οι Αλέξανδρος Κουγιού και η Ιφιγένεια Καναρά./ibna