Κοσσυφοπέδιο: Παραιτήθηκε από Υπουργός Εξωτερικών και μέλος του ΑΑΚ η  Haradinaj-Stublla

Κοσσυφοπέδιο: Παραιτήθηκε από Υπουργός Εξωτερικών και μέλος του ΑΑΚ η  Haradinaj-Stublla

Την παραίτηση της ανακοίνωσε η Υπουργός Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου και μέλος του ΑΑΚ Meliza Haradinaj-Stublla μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook.

Η Haradinaj-Stublla παραιτήθηκε πέρα από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών και Διασποράς και από όλες τις λειτουργίες της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου (ΑΑΚ), μετά το σκάνδαλο σχετικά με κλεμμένες ψήφους στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου.

«Παρά το γεγονός ότι σε συνθήκες ακόμα ανεξήγητες, συνέβη στη μέση ενός πυραμιδικού σχήματος δυσφήμισης, λιντσαρίσματος, πίεσης, χειραγώγησης και εκβιασμού εναντίον μου και της οικογένειάς μου, θεωρώ ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση και το πιο δίκαιο, για την άμεση παραίτηση από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών και της Διασποράς, καθώς και από όλες τις λειτουργίες του κόμματος Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου και της ιδιότητας του μέλους» έγραψε στο Facebook η Haradinaj-Stublla.

«Λαμβάνω αυτήν την απόφαση μόνο λόγω της ηθικής αδυναμίας που μου έχει προκληθεί και της εικόνας μου που έχει υποστεί βλάβη από ανθρώπους με βρώμικες προθέσεις, και όχι επειδή αισθάνομαι υπεύθυνη για τους χειρισμούς και τις κατηγορίες που έχουν εκτοξευτεί αδίστακτα σε μένα και την οικογένειά μου . Η παραβίαση της τιμής και της δουλειάς μου από τα δυσφημιστικά παιχνίδια άλλων, είναι η αιτία και το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης» συνέχισε η πρώην ΥΠΕΞ του Κοσσυφοπεδίου.

Η Haradinaj-Stublla συνέχισε ότι «δεν είναι μυστικό ότι η Συμμαχία δεν ήταν το φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές, κι αυτό το γεγονός είχε προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους που έχουν την πολιτική επιβίωση ως αγώνα ύπαρξης! Έχουν δεσμευτεί να κερδίσουν την προεκλογική μάχη με κάθε κόστος, χωρίς να επιλέγουν κανένα εργαλείο ή τη διαδρομή. Με κάθε κόστος, αδίστακτοι και άγνωστοι άνθρωποι έχουν ενταχθεί στις δομές του κόμματος, για τη δημιουργία της προβολής τους και των συμμαχιών τους για τη διατήρηση του εσωτερικού ελέγχου και τον εκβιασμό.

«Η απομάκρυνση μου από ένα κόμμα στο οποίο πίστευα και συνέβαλα πολύ, για πάνω από 15 χρόνια, δεν πίστευα ότι θα έρθει ποτέ. Αλλά τώρα που ήρθε, είμαι εν ειρήνη, γιατί απομακρύνομαι από την τοξική παρουσία ορισμένων ανθρώπων που καθιστούν το ΑΑΚ μη μεταρρυθμιζόμενο κόμμα κι έναν Πρόεδρο Haradinaj απομονωμένο» σημείωσε η Haradinaj-Stublla.

Τη Δευτέρα, η Ομάδα Παραπόνων και Προσφυγών για τις Εκλογές αποφάσισε να επανεξετάσει όλα τα ψηφοδέλτια για τους υποψηφίους του AAK, μετά από τις δημόσιες κατηγορίες της υποψηφίας Florentina Gjergjaj, ότι η Meliza Haradinaj-Stublla είχε κλέψει ψήφους.

Στην ανάρτησή της, η Haradinaj-Stublla συνέχισε λέγοντας «ότι επιθυμώ η Εισαγγελία να ρίξει φως πρώτα απ’ όλα στην αυθεντικότητα της μεταγλωττισμένης βιντεοσκόπησης σε ψευδο-πύλες το συντομότερο δυνατόν και αποδεικνύοντας την αλήθεια όλων των ισχυρισμών που εμπλέκουν την οικογένειά μου και εμένα».

«Αυτό είναι ζωτικής σημασίας καθώς η αυθεντικότητα αυτού του βίντεο είναι ακόμα άγνωστη, ο χρόνος που πραγματοποιήθηκε αυτή η συνομιλία, η ταυτότητα των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτό και το εύρος των ζημιών που προκάλεσαν. Στην πραγματικότητα, αναζητούμε ήδη διεθνείς εμπειρογνώμονες για να δώσουν την επαγγελματική τους γνώμη για την αυθεντικότητά του!» πρόσθεσε.

«Η επανα-καταμέτρηση κάποιων κουτιών είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, αλλά όχι αποφασιστικής σημασίας για την ανακάλυψη της πλήρους αλήθειας, δεδομένου ότι η γένεση του προβλήματος έγκειται ακριβώς στους ισχυρισμούς που έγιναν σε αυτό το σκηνοθετημένο-βίντεο, το οποίο είμαι πεπεισμένη ότι με την αποσαφήνιση των γεγονότων, θα καταπέσει, όπως και τα σχέδια της εγκληματικής πυραμίδας, που ενορχηστρώνονται από παραπολιτικούς και ενεργοποιούνται όσες φορές χρειάζεται. Για αυτούς τους λόγους, με τις υποψίες να στηρίζονται στο ότι υπάρχουν παραβιάσεις και άλλων κουτιών, γι ‘αυτό ζητώ συνολική επανακαταμέτρηση και θα παρουσιάσω τα γεγονότα στους αρμόδιους φορείς», έγραψε, προειδοποιώντας ότι θα συνεχίσει να ενεργεί με «αγωγές για δυσφήμιση, προσβολή και εκβιασμό».

Η Haradinaj-Stublla στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου έλαβε 4.424 ψήφους και έγινε η τελευταία βουλευτής στον κατάλογο των οκτώ βουλευτών του AAK.

Είχε διοριστεί Υπουργός Εξωτερικών από την Κυβέρνηση Hoti τον Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια της θητείας της είχε κατηγορηθεί για την προώθηση ανθρώπων που ήταν κοντά στην εξουσία. Ο διορισμός του γιου του βουλευτή Haxhi Shala ως πρόξενου στην Πράγα προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναστάτωση./ibna