Αλβανία: Ολοκλήρωσαν τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών για τις εκλογές SP, DP και LSI

Αλβανία: Ολοκλήρωσαν τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών για τις εκλογές SP, DP και LSI

Εκτός λίστας του SP ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ditmir Bushati

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της συμπλήρωσης των εκλογικών λιστών από το Σοσιαλιστικό και το Δημοκρατικό Κόμμα, με την ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών για τις εκλογές της 25ης Απριλίου 2021.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Taulant Balla, παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του SP για τις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Σε δελτίο τύπου μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου του SP, ο Balla είπε ότι «καταφέραμε να καταλήξουμε με συναινετική ψηφοφορία στη συνεδρίαση της προεδρίας στους ακόλουθους καταλόγους. Θα ήθελα πολύ να αναφερθώ σε καθένα από τα 160 ονόματα της εθνικής ομάδας του SP που είναι χωρισμένη σε 12 περιοχές, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Επειδή θα μου πάρει πολύ χρόνο. Κάθε ένα από τα ονόματα αντιπροσωπεύει την περιοχή του, αντιπροσωπεύει ένα σεβαστό επάγγελμα, μια εξαιρετική εμπειρία ζωής, επομένως είναι μέρος αυτής της ομάδας»

Συνεχίζοντας ο Balla σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες, οι υποψήφιοι βουλευτές των περιοχών θα ξεκινήσουν την επικοινωνία με τους πολίτες εσάς όπου θα δείξουν γιατί είναι μέλη της ομάδας.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ο αποκλεισμός από τις εκλογικές λίστες του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Ditmir Bushati, ενός πολιτικού με ιδιαίτερο κύρος στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Edi Rama θα είναι υποψήφιος στο Durrës και στη Vlorë.

Από την πλευρά του το Δημοκρατικό Κόμμα του Lulzim Basha συγκάλεσε την προεδρία διαδικτυακά και ενέκρινε τους καταλόγους με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος. Ο ηγέτης του Κόμματος θα είναι υποψήφιος στα Τίρανα.

Η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη (LSI), Monika Kryemadhi, δήλωσε χτες ότι θα είναι υποψήφια σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, τα Τίρανα, το Elbasan και το Fier στις εκλογές της 25ης Απριλίου./ibna