Ελλάδα: Διμερή και περιφερειακά θέματα συζήτησαν Shoukry Δένδιας στο Κάιρο

Ελλάδα: Διμερή και περιφερειακά θέματα συζήτησαν Shoukry Δένδιας στο Κάιρο

Το Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια υποδέχτηκε στο Κάιρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Sameh Shoukry.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών στην σελίδα του στο Facebook, «Ο Υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry υποδέχθηκε τον Έλληνα ομόλογό του για να συζητήσουν τη διμερή συνεργασία και τα περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η συνάντηση των δύο υπουργών ήλθε στο πλαίσιο των μεταξύ τους τακτικών συναντήσεων, κατά την οποία οι δύο πλευρές συζήτησαν τρόπους ανάπτυξης τομέων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τα περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Ahmed Hafez, οι δύο υπουργοί τόνισαν τις ισχυρές Ελληνο-Αιγυπτιακές σχέσεις και τους δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες σε όλα τα επίπεδα. Ο Υπουργός Shoukry υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Αιγύπτου να διευκολύνει τη ροή των ελληνικών επενδύσεων στην Αίγυπτο και να άρει τα εμπόδια που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εταιρείες στην Αίγυπτο.  Αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι η Αίγυπτος προσβλέπει στην ταχεία έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διάφορα περιφερειακά θέματα και ζητήματα. Οι κ.κ. Δένδιας και Shoukry καλωσόρισαν το επίπεδο πολιτικής διαβούλευσης μεταξύ των δύο χωρών για συντονισμό των θέσεων σε σχέση με όλες τις εξελίξεις στην περιοχή./ibna