Τουρκία: Συνομιλία Erdogan-Merkel

Τουρκία: Συνομιλία Erdogan-Merkel

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan είχε τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο Angela Merkel της Γερμανίας.

Οι σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας και τα περιφερειακά θέματα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με την Τουρκική Προεδρία.

Ο Πρόεδρος Erdogan τόνισε τη σημασία που αποδίδει στη συνέχιση της τακτικής επαφής και του διαλόγου με την καγκελάριο Merkel.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία, η οποία συνεχίζει την αποφασιστική καταπολέμηση της πανδημίας και υλοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμού της με ταχύ ρυθμό, έχει ήδη ξεκινήσει μια σταδιακή και ελεγχόμενη διαδικασία ομαλοποίησης, ο Πρόεδρος Erdogan, δήλωσε ότι ο ελεύθερος και ασφαλής τουρισμός θα ξαναρχίσει τον Απρίλιο, μετά από θετικές εξελίξεις.

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που προστατεύει αποτελεσματικά και βοηθά εκατομμύρια Σύριους που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, τόνισε ο Πρόεδρος Erdogan και τόνισε περαιτέρω ότι η ΕΕ πρέπει να παράσχει οικονομική και τεχνική υποστήριξη σχετικά με τις εθελοντικές επιστροφές.

Αναφερόμενος επίσης στην ενημέρωση του Μνημονίου της 18ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να επιδεικνύει εποικοδομητική στάση και στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Είναι προτεραιότητα ώστε η νέα κυβέρνηση στη Λιβύη να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και να ξεκινήσει το καθήκον της χωρίς καθυστέρηση, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Erdogan, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί αποτελεσματικά και στη Συρία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu ήταν επίσης παρών στην τηλεδιάσκεψη./ibna