Σερβία: Ο Vučić απένειμε Χρυσά Μετάλλια Αξίας για τον αγώνα κατά του Covid σε υγειονομικούς

Σερβία: Ο Vučić απένειμε Χρυσά Μετάλλια Αξίας για τον αγώνα κατά του Covid σε υγειονομικούς

Σήμερα, ο Πρόεδρος Aleksandar Vučić απένειμε τα Χρυσά Μετάλλια Αξίας στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας για την εξαιρετική αξία και συμβολή στην καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Προεδρία της Σερβίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό.

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας απονεμήθηκε στην ειδικό της φυσιολογίας των πνευμόνων του Γενικού Νοσοκομείου Cacak, Dr. Marina Levajac, καθώς και στο παντρεμένο ζευγάρι, τη νοσοκόμα του Κλινικού Κέντρου Nis Marija Zekic και τη φυσιοθεραπευτή του Κέντρου Υγείας της Marko Zekic.

Ο Πρόεδρος απένειμε μετάλλιο στον δόκτορα ιατρικής Marko Nikolić, που ειδικεύεται στην αναισθησιολογία στο Ινστιτούτο Θεραπείας και Αποκατάστασης της Niška Banja.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απονομή των μεταλλίων, σε εργαζόμενους στον τομέα υγείας που έχασαν την μάχη με τη ζωή κατά τη διάρκεια του καθήκοντος τους.

Έτσι το μετά θάνατο, Χρυσό Μετάλλιο Αξίας απονεμήθηκε στον ειδικό στη νευροψυχιατρική του Γενικού Νοσοκομείου της Sremska της Mitrovica, Andjelko Bacvanin και το μετάλλιο παραλήφθηκε από τη σύζυγό του, Δρ. Ljiljana Stancetic Bacvanin.

Επίσης, μετά τον θάνατο, απονεμήθηκε στην ειδικό της γενικής χειρουργικής του Κέντρου Υγείας Negotin Slavisa Nestorovic, για λογαριασμό της οποίας έλαβε το μετάλλιο ο γιος της Δρ. Sasa Nestorovic, καθώς και ο ειδικός της χειρουργικής OB Cacak Miodrag Jorovic, και το μετάλλιο παραλήφθηκε από την ανιψιά του Mariana Jorovic.

Στη Svetlana Vukčević, ειδικό στην εσωτερική ιατρική με εξειδίκευση στη γαστρεντερολογία και ηπατολογία στο OB Ćuprija, απονεμήθηκε μετά θάνατον το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας, με τον σύζυγό της Miodrag Vukčević να παραλαμβάνει το μετάλλιο.

«Σας ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έχετε κάνει για τη χώρα μας, η οποία αξίζει πάντα περισσότερο και το πήρε από εσάς. Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε τουλάχιστον μερικά από αυτά που δόθηκαν για τη χώρα, και αυτά τα μετάλλια είναι ένα μικρό χρέος και ένα σημάδι ότι το κράτος αναγνωρίζει τι έχετε κάνει και ότι δεν πρέπει να το ξεχνάμε, είπε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić.

Ευχαρίστησε τους γιατρούς που έλαβαν τις τιμητικές διακρίσεις για ό, τι έκαναν και κάνουν κάθε μέρα, δηλώνοντας ότι ανεξάρτητα από το πόσες φορές λες ευχαριστώ και ό, τι κι αν ειπωθεί, δεν θα είναι ποτέ αρκετό.

«Μην ενοχλείστε που για τους Σέρβους, αλλά και για τους άλλους, τίποτα δεν διαρκεί λιγότερο από την ευγνωμοσύνη, αλλά δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η τιμή που λάβατε θα παραμένει μια αιώνια ευγνωμοσύνη για ό, τι κάνατε σε δύσκολους καιρούς» είπε ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Ο Vučić επεσήμανε ότι οι αποθανόντες γιατροί, οι οποίοι τιμήθηκαν μετά θάνατο, έδωσαν ό, τι είναι πιο σημαντικό στην άμυνα της χώρας, κάνοντας τη δουλειά τους με τον πιο υπέροχο και ειλικρινές τρόπο.

«Είναι η υπερηφάνεια της χώρας μας» είπε ο Vučić και πρόσθεσε ότι τα μέλη των οικογενειών τους που έλαβαν τις διακρίσεις εκ μέρους τους σήμερα, πρέπει να τα διατηρήσουν με υπερηφάνεια, γιατί το άξιζαν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι.

«Όχι μόνο το άξιζαν, αλλά έδειξαν ότι τίποτα δεν ήταν πιο πολύτιμο για αυτούς από τη χώρα τους, από τους ανθρώπους με τους οποίους ζούσαν, τους οποίους προσπάθησαν να βοηθήσουν και τους βοηθούσαν κάθε μέρα, και ότι στο τέλος δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τον εαυτό τους» είπε ο Vučić.

Δήλωσε ότι όλοι όσοι έλαβαν τις διακρίσεις δεν τιμήθηκαν τυχαία και όλοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών των μετά θάνατον τιμώμενων, έχουν υποχρέωση που δεν είναι ούτε απλή ούτε μικρή, να είναι παράδειγμα και πρότυπο για όλους .

«Από σήμερα, ο καθένας σας είναι ξεχωριστός και διαφορετικός, ο κομιστής των σερβικών τιμών. Δεν έχετε πλέον το δικαίωμα να χαλαρώσετε, ούτε σε καφετέρια, ούτε σε εστιατόριο, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, επειδή είστε οι κομιστές των υψηλότερων τιμών της Δημοκρατίας της Σερβίας. Πρέπει να είστε παράδειγμα για όλους, και όλοι πρέπει να σας κοιτάζουν» είπε ο Vučić./ibna