Αλβανία: Με Meta και Basha συναντήθηκε ο Kurti στα Τίρανα

Αλβανία: Με Meta και Basha συναντήθηκε ο Kurti στα Τίρανα

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ilir Meta υποδέχτηκε την Τετάρτη, τον αρχηγό του Κινήματος “Vetëvendosje”, Albin Kurti και ενδεχομένως νέο Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου.

Αδελφική χαρακτήρισε ο Αλβανός Πρόεδρος τη συνάντηση με τον Kurti, αναφερόμενος στα θέματα της συνομιλίας τους.

«Σήμερα (χτες) είχα την ευχαρίστηση να αναμένω σε μια αδελφική συνάντηση, τον αρχηγό του Κινήματος Vetëvendosje, Albin Kurti, νικητή των τελευταίων εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο», είπε ο Meta.

«Τον συγχαίρω για τη νίκη, αλλά πάνω απ’ όλα για την εξαιρετική εκλογική διαδικασία που πέτυχε το Κοσσυφοπέδιο. Μοιραστήκαμε πολλές πολύτιμες ιδέες για τη συνολική ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας και την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης, για να εγγυηθούμε ένα καλύτερο και ασφαλές ευρωπαϊκό μέλλον, το οποίο αξίζουν οι πολίτες μας», κατέληξε ο Meta.

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha, δέχτηκε επίσης τον αρχηγό του Κινήματος Vetëvendosje, Albin Kurti την Τετάρτη.

Ο Basha σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαβεβαίωσε τον ηγέτη του Vetëvendosje ότι θα κάνει τα πάντα για να αυξήσει και να ενισχύσει τη συνεργασία με το Κοσσυφοπέδιο στη λειτουργία της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης, της αναγνώρισής του από χώρες που δεν το έχουν κάνει ακόμη και την ένταξη του σε Διεθνείς θεσμούς.

«Υποδέχτηκα σήμερα με χαρά τον αρχηγό του Κινήματος Vetëvendosje, τον επερχόμενο πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti. Τον συγχαίρω για τη νίκη των κοινοβουλευτικών εκλογών και το μοντέλο που έδωσε το Κοσσυφοπέδιο στην Αλβανία και σε ολόκληρη την περιοχή για τον τρόπο διοργάνωσης των εκλογών, ακόμη και σε πανδημικές συνθήκες», τόνισε ο Basha.

«Μιλήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο. Κατά τη συνάντηση με τον κ. Kurti, υπογράμμισα τη ζωτική ανάγκη που έχει η Αλβανία για αλλαγή στις εκλογές της 25ης Απριλίου και τον διαβεβαίωσα ότι αύριο, ως πρωθυπουργός της Αλβανίας, θα κάνω τα πάντα για να αυξήσω και να ενισχύσω τη συνεργασία με το Κοσσυφοπέδιο για την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση, την αναγνώριση από χώρες που δεν το έχουν ακόμη κάνει, καθώς και τη συμμετοχή σε διεθνή ιδρύματα», δήλωσε ο Basha./ibna