Ελλάδα: Ο El-Sisi δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ελλάδα: Ο El-Sisi δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο Πρόεδρος Abdel Fattah El-Sisi δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα.

Ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας Bassam Essam Rady δήλωσε ότι ο Πρόεδρος El-Sisi και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησαν τις στενές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, ιδίως στην συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να ανταλλάξει απόψεις και να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο El-Sisi για περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τόνισε τη σημασία του αμοιβαίου συντονισμού στο θέμα αυτό, ιδίως στον τομέα της ενέργειας και των οικοπέδων της Ανατολικής Μεσογείου, με τρόπο που θα συμβάλει στην επίτευξη των συμφερόντων των δύο φιλικών λαών σε διμερές επίπεδο ή στο πλαίσιο του μηχανισμούς της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος El-Sisi επιβεβαίωσε τις ισχυρές, διακεκριμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την υπερηφάνεια της Αιγύπτου για τις σχέσεις συνεργασίας που έχει με την Ελλάδα. Η Εξοχότητά του πρόσθεσε ότι οι σχέσεις διμερούς συνεργασίας προωθούνται υπό το φως των κοινών θέσεων και συμφερόντων μεταξύ των δύο χωρών σε περιφερειακό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος El-Sisi τόνισε τη φιλοδοξία της Αιγύπτου να προωθήσει διάφορες πτυχές αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας, ιδίως στην οικονομία, την ασφάλεια και σε στρατιωτικό επίπεδο και στους τομείς της ενέργειας./ibna