Μαυροβούνιο: Κατέφθασαν 30.000 δόσεις εμβολίου από την Κίνα

Μαυροβούνιο: Κατέφθασαν 30.000 δόσεις εμβολίου από την Κίνα

Η δωρεά 30.000 εμβολίων Sinofarm της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 κατέφθασαν σήμερα στο Μαυροβούνιο. Η πολύτιμη δωρεά αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εξαιρετικά καλής συνεργασίας και της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και των λαών.

Εκ μέρους της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, η δωρεά παραλήφθηκε από την υπουργό Υγείας Jelena Borovinić Bojović, το Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργό Srećko Crnogorac, τη Σύμβουλο παρά τω Πρωθυπουργώ και επικεφαλής της υπηρεσίας δημοσίων σχέσεων Andrijana Đordan, καθώς και από το Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Ψηφιακής Υγείας στο Υπουργείο Υγείας Aleksandar Sekulić. Η χώρα-δωρητής εκπροσωπήθηκε από τον Liu Jin, Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Μαυροβούνιο.

Εκφράζοντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη της προς τον λαό της Κίνας και την ικανοποίησή της για την άφιξη στο Μαυροβούνιο της δωρεάς των κινεζικών εμβολίων Sinofarm από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η Υπουργός Υγείας Jelena Borovinić Bojović εξέφρασε την προσδοκία και την ελπίδα της ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες τέτοιες συναντήσεις το μέλλον, καλώντας όλους τους πολίτες να ανταποκριθούν στον εμβολιασμό.

«Πιστεύω ότι ο αριθμός των εμβολιασμένων θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας. Αδράττομαι αυτής της ευκαιρίας για άλλη μια φορά για να απευθύνω έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά και να τηρήσουν όλα τα μέτρα, καθώς η διαδικασία εμβολιασμού απαιτεί έναν ορισμένο χρόνο δράσης. Επομένως, απευθύνω έκκληση προς τους πολίτες να σέβονται όλα τα επιδημιολογικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους και όλων των πολιτών του Μαυροβουνίου,» δήλωσε η Υπουργός Borovinić Bojović.

Εξέφρασε για άλλη μια φορά μεγάλη ευγνωμοσύνη και χαρά για την άφιξη των κινεζικών εμβολίων στο Μαυροβούνιο.

«Αυτή είναι μια άλλη απόδειξη των φιλικών σχέσεων και της μεγάλης αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών μας, οπότε εκ μέρους της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, του Υπουργείου Υγείας και εμού θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, τον Πρόεδρο, τους πολίτες τους και την Εξοχότητά του,» δήλωσε η Υπουργός Υγείας.

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Μαυροβούνιο Liu Jin εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άφιξη 30.000 δόσεων του κινεζικού εμβολίου που η χώρα του δώρισε στο Μαυροβούνιο.

«Το Μαυροβούνιο είναι από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που έλαβαν δωρεά εμβολίων από την Κίνα, η οποία συμβολίζει τη φιλία και τις καλές προθέσεις του κινεζικού λαού για το Μαυροβούνιο. Η σημερινή δωρεά υπογραμμίζει την παραδοσιακή φιλία των δύο χωρών και το γεγονός ότι είμαστε καλοί εταίροι. Πιστεύουμε ότι τα εμβόλια θα βοηθήσουν το Μαυροβούνιο να κερδίσει τον αγώνα κατά της πανδημίας το συντομότερο δυνατόν,» δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης, τονίζοντας ότι οι κινεζικές και Μαυροβούνιες κυβερνήσεις συμφώνησαν το Μαυροβούνιο να προμηθευτεί τις απαραίτητες ποσότητες κινεζικών εμβολίων. /ibna