Κροατία: Η Rimac Automobili θα παραμείνει ανεξάρτητη

Κροατία: Η Rimac Automobili θα παραμείνει ανεξάρτητη

Το μερίδιο της μονάδας Volkswagen Porsche στον Όμιλο Rimac Automobili θα αυξηθεί, αλλά δεν θα πλησιάσει το 50%, δήλωσε την Τρίτη η εταιρεία Rimac Automobili που εδρεύει στη Sveta Nedelja, απορρίπτοντας αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης σχετικά με το μερίδιο της Porsche να αυξάνεται σε σχεδόν 50%.

Τη Δευτέρα, ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η μονάδα Volkswagen Porsche συμμετείχε σε έναν γύρο χρηματοδότησης της Rimac Automobili από τον οποίο ο κατασκευαστής ηλεκτρικών supercar επρόκειτο να συγκεντρώσει από 130 έως 150 εκατομμύρια ευρώ (157 εκατομμύρια $ 181 εκατομμύρια $). Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο της Porsche θα μπορούσε να αυξηθεί λίγο κάτω από το 50% σε μια συμφωνία που θα περιελάμβανε επίσης τη μεταφορά της μάρκας supercar της Volkswagen Bugatti στη Rimac, αναφέρει η Automobilwoche όπως μεταδίδει το Reuters.

Σήμερα, ωστόσο, η Rimac Automobili εξέδωσε δελτίο τύπου στο πρακτορείο ειδήσεων HINA εξηγώντας ότι η Porsche είναι μέτοχος σε αυτήν την κροατική εταιρεία από το 2018 και σήμερα κατέχει μερίδιο 15,5%.

«Η Porsche είναι μέτοχος της Rimac από το 2018 με σημερινό μερίδιο 15,5%, το οποίο συγκεντρώθηκε έπειτα αρκετούς γύρους επενδύσεων. Είναι αλήθεια ότι συζητάμε για την περαιτέρω επέκταση αυτής της συνεργασίας, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση του μεριδίου της Porsche στη Rimac Automobili, αλλά ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν λανθασμένα ότι η Porsche θα αναλάβει το 50% ή σχεδόν το 50% της εταιρείας,» τονίζει στην απάντησή της στο HINA.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η συνεργασία μας με την Porsche θα ενισχυθεί. Ωστόσο, είναι προς το συμφέρον τόσο της Rimac όσο και της Porsche η Rimac να παραμείνει μια πλήρως ανεξάρτητη εταιρεία,» προσθέτει το δελτίο τύπου.

Το δελτίο τύπου υπογραμμίζει επίσης ότι η εμπιστευτικότητα εκτιμάται ιδιαιτέρως στον κλάδο και αποτελεί δόγμα συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών.

Η Automobilwoche ανακοίνωσε επίσης ότι η Rimac σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της έως τις αρχές του 2023, από 1.000 σε 2.500 υπαλλήλους. Η Rimac Automobili, μεταξύ άλλων, παράγει μια μικρή σειρά υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά ακριβών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και ηλεκτρικών κινητήρων αυτοκινήτων για μερικούς από τους πιο ελίτ κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. /ibna