Βουλγαρία: Με παρέμβαση του ΥΠΕΞ ανεστάλησαν τα rapid test σε όλους του οδηγούς φορτηγών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Βουλγαρία: Με παρέμβαση του ΥΠΕΞ ανεστάλησαν τα rapid test σε όλους του οδηγούς φορτηγών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Με παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, υπό τις οδηγίες και την εντολή της Υπουργού Εξωτερικών Ekaterina Zaharieva, ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Αθήνα Valentin Poriazov στις 27 Φεβρουαρίου, ζήτησε επειγόντως από τις ελληνικές αρχές την ανάκληση του μέτρου των ελέγχων rapid test για όλους τους οδηγούς φορτηγών στο συνοριακό σημείο ελέγχου Kulata-Προμαχώνα.

Ο Πρέσβης Poriazov σημείωσε κατά την επαφή του με τις ελληνικές αρχές, ότι εκτός από την ταλαιπωρία που προκαλεί στους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, η απόφαση για ελέγχους αντιγόνων είναι αντίθετη με τους κανονισμούς της ΕΕ.

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αποδέχθηκε την εγκυρότητα των βουλγαρικών επιχειρημάτων και δεσμεύτηκε να ξεπεράσει το πρόβλημα, όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων BGNES.

Σήμερα με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ενημέρωσε ότι η απόφαση για την διεξαγωγή rapid test αντιγόνων για όλους τους οδηγούς φορτηγών έχει τερματιστεί από τις Ελληνικές αρχές στο συνοριακό σταθμό Kulata-Προμαχώνα κι ότι από σήμερα οι έλεγχοι θα γίνονται και πάλι σε τυχαία βάση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται πρόβλημα στο συνοριακό σημείο διέλευσης με τις μονομερείς αποφάσεις των ελληνικών αρχών, κάτι που έχει προκαλέσει προβληματισμό και αντιδράσεις στην βουλγαρική πλευρά. Κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, με τις ουρές των αυτοκινήτων σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάνουν και τα 5 χιλιόμετρα./ibna