Κοσσυφοπέδιο: Ξεκινά την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια ο Lajcak από την Πρίστινα

Κοσσυφοπέδιο: Ξεκινά την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια ο Lajcak από την Πρίστινα

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα και τα άλλα περιφερειακά ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων, Miroslav Lajcak, ξεκινά την τριήμερη επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ ξεκινά την επίσκεψή του από το Κοσσυφοπέδιο από 1 έως 3 Μαρτίου, εν συνεχεία θα επισκεφθεί την Σερβία από τις 3 έως τις 4 Μαρτίου και τέλος θα επισκεφθεί επίσης το Μαυροβούνιο ως μέρος της περιφερειακής του εντολής από τις 4 έως τις 5 Μαρτίου. Σύμφωνα με το Γραφείο της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο, ο Lajcak σκοπεύει να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία και των τριών εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρες αυτές.

Ο ηγέτης του Κινήματος Vetevendosje και υποψήφιος πρωθυπουργός, Albin Kurti, επιβεβαίωσε τη επίσκεψη Lajcak στην Πρίστινα.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Ειδικού Εκπροσώπου μετά την ολοκλήρωση των πρόωρων εκλογών που διεξήχθησαν στο Κοσσυφοπέδιο στις 14 Φεβρουαρίου, όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα το Κίνημα Vetevendosje κέρδισε πάνω από 47% των ψήφων και αναμένεται να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση. Ο Albin Kurti, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, σημείωσε ότι ο διάλογος που διευκολύνεται από την ΕΕ με τη Σερβία δεν συγκαταλέγεται στις κορυφαίες προτεραιότητές του./ibna