Σερβία: Συνάντηση Brnabić με τον απερχόμενο Τούρκο Πρέσβη στο Βελιγράδι Bilgic

Σερβία: Συνάντηση Brnabić με τον απερχόμενο Τούρκο Πρέσβη στο Βελιγράδι Bilgic

Η Πρωθυπουργός Ana Brnabić συναντήθηκε και συνομίλησε με τον απερχόμενο Πρέσβη της Τουρκίας στη Σερβία, Tanju Bilgic, για τα επιτευχθέντα αποτελέσματα στη συνεργασία και τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για τα έργα και τα σχέδια για το μέλλον.

Ο Tanju Bilgic αποχωρεί από την Πρεσβεία της Τουρκίας στην Σερβία και σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ αναλαμβάνει εκ νέου το πόστο του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ στη θέση του στο Βελιγράδι έρχεται ο νυν εκπρόσωπος Hami Aksoy.

Ο Πρέσβης Bilgic επεσήμανε ότι η Τουρκία θεωρεί τη Σερβία σπουδαία φίλη και την πιο σημαντική χώρα της περιοχής, η οποία συμβάλλει σημαντικά στη σταθερότητα και τη συνεργασία.

Η Brnabić αξιολόγησε ότι οι σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ Σερβίας και Τουρκίας βρίσκονται επί του παρόντος στο υψηλότερο επίπεδο και ότι συμβάλλουν σημαντικά, όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις και στην ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και στη σταθερότητα της περιοχής μας.

Συνοψίζοντας τα κοινά έργα, η Brnabić επισήμανε ότι εκείνα στον τομέα των υποδομών είναι ιδιαίτερα σημαντικά και ξεχώρισε το έργο της περιφερειακής φιλίας και ευημερίας, τον αυτοκινητόδρομο Βελιγραδίου-Σεράγεβο», όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σερβίας.

Ο Bilgic από την πλευρά του δήλωσε ότι περίπου 1.000 τουρκικές εταιρείες λειτουργούν επί του παρόντος στη Σερβία και ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, χάρη στις καλές συνθήκες της αγοράς και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα που έχει επιτύχει η Σερβία.

Εκτός από τα έργα στον τομέα των οδικών υποδομών, ο Bilgic τόνισε τη σημασία της ανακατασκευής πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων στη Σερβία, όπως τα προγραμματισμένα έργα για την ανοικοδόμηση του φρουρίου Golubac, καθώς και την ανοικοδόμηση της γέφυρας Kasapcic στο Uzice, το οποίο είναι σύμβολο της σερβο-τουρκικής φιλίας.

Μιλώντας για την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, ο πρέσβης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να συγχαρεί για την επιτυχή διαδικασία ανοσοποίησης στη Σερβία.

Συνεχάρη την Πρωθυπουργό Brnabić για όλα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια και για την εξαιρετική συνεργασία με την κυβέρνηση της Σερβίας που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η Brnabić ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πρέσβη Bligic στη μελλοντική του επαγγελματική δέσμευση και προσωπική επιτυχία./ibna