Κύπρος: Χαιρέτησε την εξαγγελία της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη ο Αναστασιάδης

Κύπρος: Χαιρέτησε την εξαγγελία της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη ο Αναστασιάδης

Με γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, χαιρέτησε την εξαγγελία των ΗΕ για την σύγκληση της άτυπης 5+1 διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη στις 27-29 Απριλίου.

«Χαιρετίζω την εξαγγελία του ΓΓ των ΗΕ κ. Antonio Guterres για τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, στις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη, με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους που θα οδηγήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού» αναφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης στην γραπτή του δήλωση.

Συνεχίζοντας σημειώνει «επαναλαμβάνω την ισχυρή αποφασιστικότητα μου να συμμετάσχω στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, με πλήρη πολιτική βούληση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών για την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.

Μιας λύσης, η οποία θα βασίζεται στις Συμφωνίες Κορυφής, στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα οδηγήσει σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε μια λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία εντός των παραμέτρων που επαναβεβαιώθηκαν στην κοινή συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, και αποτυπώθηκαν στη δήλωση του ΓΓ των ΗΕ που ακολούθησε»./ibna