Ελλάδα: Επιστημονικά βιβλία μελών του Πάντειου Πανεπιστημίου κοσμούν τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες

Ελλάδα: Επιστημονικά βιβλία μελών του Πάντειου Πανεπιστημίου κοσμούν τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες

Σε περίοπτη θέση στις βιβλιοθήκες μεγάλων πανεπιστημίων του κόσμου,  βρίσκονται τα επιστημονικά έργα μελών του Παντείου Πανεπιστημίου του τμήματος Κοινωνιολογίας, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης του Έλληνα Καθηγητή Αντρέα Λύτρα.

Όπως προκύπτει από μελέτη του Καθηγητή Ανδρέα Λύτρα, η οποία αναρτήθηκε στο openclass του Παντείου Πανεπιστημίου, 147 βιβλία που έχουν γράψει μέλη του Τμήματος Κοινωνιολογίας βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Harvard, την ώρα που αντίστοιχα τμήματα ιστορικών πανεπιστημίων ακολουθούν, με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης να έχει 139 εγγραφές και το Nanterre στο Παρίσι μόλις 135 εγγραφές.

Η βιβλιοθήκη του Harvard, η οποία αγοράζει τα βιβλία τα οποία επιλέγει για να τοποθετήσει στα ράφια της, αποτελεί σοβαρή ένδειξη του θετικού τρόπου με τον οποίο αξιολογείται το έργο των Ελλήνων επιστημόνων, από ξένα ιδρύματα που κατέχουν εξέχουσες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Σε σύγκριση με άλλα συναφή τμήματα με το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου στην ευρύτερη περιοχή, έχουν επιλεγεί για εγγραφή στον κατάλογο των βιβλίων της βιβλιοθήκης του Harvard, από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου 86 βιβλία, από το Τελ Αβίβ 84, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου 75, από της Σόφιας 29 και 25 από το Πανεπιστήμιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης.

Σημαντικός αριθμός επιστημονικών μελετών του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, εκτός από το Harvard, σύμφωνα με την μελέτη του Αντρέα Λύτρα, βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του Columbia καθώς και σε εκείνη του Κογκρέσου των ΗΠΑ./ibna