Β-Ε: Μεταφορά από την αστυνομία μεταναστών από το κέντρο Bihać στο στρατόπεδο Lipa

Β-Ε: Μεταφορά από την αστυνομία μεταναστών από το κέντρο Bihać στο στρατόπεδο Lipa

Σήμερα, η αστυνομία του καντονιού Una-Sana (USC) μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες από εγκαταλελειμμένα κτίρια στην πόλη Bihać στο στρατόπεδο μεταναστών στο Lipa.

«Με την άφιξη καλύτερου καιρού, υπάρχουν όλο και περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες στους δρόμους του Bihać, γεγονός που συνεπάγεται σημαντική αύξηση του όγκου εργασίας των αστυνομικών. Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήσαμε μια ενέργεια μετακίνησης περισσότερων από 200 ατόμων από το κτίριο του πρώην Krajinametal και το ημιτελές κτίριο του Γηροκομείου στο στρατόπεδο στην περιοχή Lipa κοντά στο Bihać. Αυτό πραγματοποιήθηκε με στόχο τη διασφάλιση καταλληλότερων συνθηκών διαβίωσης για αυτούς τους ανθρώπους, και όλα έβησαν ομαλώς,» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του USC Ale Šiljdedić.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με την Υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και με τη βοήθεια μελών της ανθρωπιστικής οργάνωσης «SOS Bihać».

Όλοι οι άνθρωποι θα φιλοξενηθούν στο στρατόπεδο Lipa, όπου παρέχονται φαγητό, ρούχα και παπούτσια, συνθήκες διαβίωσης σε θερμαινόμενους χώρους, ιατρική περίθαλψη, καθώς και χώροι για τη διατήρηση της προσωπικής υγιεινής.

Ο Šiljdedić δήλωσε στο IBNA ότι δεν βρέθηκαν ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταξύ αυτών των μεταναστών.

«Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα ενήλικων μεταναστών που έφτασαν στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις και πέρασαν εκεί λίγο χρόνο. Μερικοί από αυτούς ήταν νωρίτερα σε στρατόπεδα υποδοχής αλλά αποφάσισαν να φύγουν. Βρήκαμε ότι υπάρχει ένα μέρος στο στρατόπεδο Lipa και τους μεταφέραμε εκεί. Τώρα θα έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης,» εξήγησε ο Šiljdedić.

Προσέθεσε ότι, με τις βελτιωμένες καιρικές συνθήκες, περισσότεροι μετανάστες αναμένεται να φτάσουν στο καντόνι Una Santana σε μια προσπάθεια να διασχίσουν τα σύνορα και να φτάσουν σε χώρες της ΕΕ. «Ξέρουν ότι είναι εφικτό να περάσουν μέσα ​​από αυτά τα σύνορα και θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που είναι έτοιμοι να προσπαθήσουν,» κατέληξε ο Šiljdedić. /ibna