Το Μαυροβούνιο θα αποτελέσει μαγνήτη για τους επενδυτές, ισχυρίζεται ο Abazović

Το Μαυροβούνιο θα αποτελέσει μαγνήτη για τους επενδυτές, ισχυρίζεται ο Abazović

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου Dritan Abazović δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο είναι ανοιχτό στους Αμερικανούς επενδυτές και τις καινοτομίες που φέρνουν, καλώντας τους να επενδύσουν στο Μαυροβούνιο.

«Το Μαυροβούνιο είναι μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αποτελέσουμε μαγνήτη για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στο άμεσο μέλλον,» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Σήμερα, ο Abazović συναντήθηκε με εκπροσώπους του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Μαυροβούνιο (AmCham Μαυροβουνίου): τον Πρόεδρο Nikola Tripković, τον εκτελεστικό διευθυντή Marko Miročević και τη διευθύντρια πολιτικής Ana-Marija Kaluđerović.

Ο Abazović εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του AmCham του Μαυροβουνίου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η εμπλοκή τους στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο Abazović τόνισε ότι το AmCham και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έναν αξιόπιστο εταίρο στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και τον ίδιο προσωπικά.

«Οι Εκπρόσωποι του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου εξέφρασαν την επιθυμία για ακόμη πιο εντατική και ανοιχτή συνεργασία με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου. Ενημέρωσαν τον Αντιπρόεδρο Abazović σχετικά με τις δραστηριότητες της επιχειρηματικής τους ένωσης την προηγούμενη περίοδο, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση Αμερικανών και άλλων επενδυτών στο Μαυροβούνιο. Οι εκπρόσωποι του AmCham Μαυροβουνίου επεσήμαναν ότι εργάζονται αδιαλείπτως για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, προωθώντας μια συνεργασία με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, προκειμένου να προσελκύσουν νέους επενδυτές και να ενθαρρύνουν την οικονομική και συνολική ανάπτυξη στη χώρα μας,» δήλωσε η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου μετά τη συνάντηση.

Ο Abazović και οι εκπρόσωποι του AmCham Μαυροβουνίου μίλησαν επίσης για το πρόγραμμα «Σύμπραξη για ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον», που ξεκίνησε το 2017. Συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να εργαστούν ενεργά για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη βάση του κράτους δικαίου, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια του κεφαλαίου και να προσελκυθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αξιόπιστοι επενδυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. /ibna