Σερβία: Υποχρέωση της κυβέρνησης η καταπολέμηση της διαφθοράς, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης

Σερβία: Υποχρέωση της κυβέρνησης η καταπολέμηση της διαφθοράς, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Maja Popović, υποσχέθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης της Σερβίας ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς και του εγκλήματος θα είναι ασταμάτητη.

H Popović δήλωσε στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας, όπου η γενική συζήτηση για τις αλλαγές στον νόμο περί καθορισμού της προέλευσης της ιδιοκτησίας και του ειδικού φόρου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, ότι όλοι θα βοηθήσουν τη φορολογική διοίκηση, εντός της οποίας δημιουργήθηκε ένας ειδικός τομέας για την προέλευση της περιουσίας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Θα υποστηρίξουμε όλη τη φορολογική διοίκηση, καθώς και τα εισαγγελικά γραφεία και τα δικαστήρια, τα οποία θα συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα για να εφαρμόσουν τον νόμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Η Popović εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές προσπαθούν να μειώσουν τον αγώνα του κράτους ενάντια στη διαφθορά και το έγκλημα με αβάσιμους ισχυρισμούς.

«Αυτός είναι κατ’ εξοχήν ένας νόμος κατά της διαφθοράς. Αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση έχουν δείξει ότι έχουν αποφασίσει ξεκάθαρα ότι είναι εναντίον της διαφθοράς και του εγκλήματος» είπε η Υπουργός και πρόσθεσε ότι όλοι μπορούν να δουν για το τι έχει γίνει στον τομέα αυτό τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η Υπουργός τόνισε ότι η παράνομη απόκτηση περιουσίας μπορεί να προσδιοριστεί μόνο κατά τη διάρκεια δικαστικής και ποινικής διαδικασίας, όταν καθορίζουμε ποιος διέπραξε έγκλημα και ποιος απέκτησε περιουσία διαπράττοντας έγκλημα, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για παράνομα αποκτηθείσα περιουσία.

Πρόκειται για τη διαφορά στην περιουσία που έχει αποκτήσει κάποιος και το εισόδημα που έχει, και αυτό πρέπει να καθοριστεί βάσει των διατάξεων αυτού του νόμου, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης./ibna