Σερβία: Με τους ΥΠΑΜ Κύπρου και ΗΑΕ συναντήθηκε ο Stefanovic στο Αμπού Ντάμπι

Σερβία: Με τους ΥΠΑΜ Κύπρου και ΗΑΕ συναντήθηκε ο Stefanovic στο Αμπού Ντάμπι

Ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Nebojsa Stefanovic, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπο Πετρίδη, και τον Διοικητή της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Δημόκριτο Ζερβάκη, στην έκθεση όπλων “IDEX 2021” στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Stefanovic εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του και επεσήμανε τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας.

Μίλησε επίσης για τη συνέχιση της συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας, καθώς και για την κοινή εκπαίδευση και τις ασκήσεις του σερβικού στρατού με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου.

Ο Υπουργός Πετρίδης επεσήμανε ότι η Κύπρος, ως μέλος της ΕΕ, υποστηρίζει τη Σερβία στην προάσπιση του διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε ότι η Κύπρος υποστηρίζει και δεσμεύεται να διατηρήσει τη σταθερότητα στην περιοχή και να εφαρμόσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Μίλησε επίσης για την ποιότητα, την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία των οπλικών συστημάτων και του στρατιωτικού εξοπλισμού των εργοστασίων της Αμυντικής Βιομηχανίας της Σερβίας και του “Jugoimport-SDPR”, που παραδόθηκαν καθώς και για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των μονάδων τους στο χειρισμό αυτών των συστημάτων .

Ο Stefanovic συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohammed Ahmed Al Bowardi, με τον οποίο συζήτησε περαιτέρω την στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας.

Ο Stefanovic επεσήμανε ότι οι δύο χώρες, χάρη στην εγγύτητα του Προέδρου Aleksandar Vucic και του Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, καθιέρωσαν τις στενότερες δυνατές στρατηγικές και αμυντικές σχέσεις.

«Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε την εκπαίδευση των ειδικών μας δυνάμεων και τη συνεργασία μας στον αμυντικό τομέα, επειδή έχουμε ξεκινήσει κοινά έργα και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε νέα έργα» είπε ο Υπουργός Άμυνας

Τόνισε ότι είναι σημαντικό για τη Σερβία αυτή η κοινή συνεργασία να οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα βοηθήσουν τη σερβική αμυντική βιομηχανία και τη γενική στρατιωτική συνεργασία να προχωρήσουν.

Ο Stefanovic είπε επίσης ότι είχε συνομιλήσει με τον Υπουργό Al Bowardi για πιθανή επίσκεψή του στη Σερβία, καθώς και για τις δυνατότητες διεξαγωγής κοινών ασκήσεων με την ευκαιρία, κατά την οποία οι δύο στρατοί θα έδειχναν τις ικανότητές τους.

Επίσης, ο Stefanović είπε ότι η επίσκεψη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να γνωρίσει στον υπουργό Al Bowardi τις δυνατότητες του σερβικού αμυντικού συστήματος με περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και να συνεχίσει τα κοινά έργα που έχουν ξεκινήσει./ibna