Πρωτιά στην Ευρώπη για τη Σερβία στην πραγματοποίηση και των δυο δόσεων των εμβολίων

Πρωτιά στην Ευρώπη για τη Σερβία στην πραγματοποίηση και των δυο δόσεων των εμβολίων

Σχεδόν 430.000 πολίτες της Σερβίας πραγματοποίησαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, βάζοντας την χώρα στην πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκαν στη Σερβία 1.230.836 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού από τους οποίους 428.202 έκαναν και τις δυο δόσεις των εμβολίων.

Σύμφωνα με τον αριθμό των εμβολιασμών ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Σερβία είναι η δεύτερη στην Ευρώπη, μετά τη Μεγάλη Βρετανία, και σύμφωνα με τον αριθμό των εμβολιασμών ανά εκατομμύριο κατοίκους, η χώρα είναι η πρώτη στην Ευρώπη. Μετά τη Σερβία είναι η Μάλτα και η Δανία.

Παγκοσμίως, η Σερβία κατατάσσεται 6η στον αριθμό των εμβολιασμών ανά εκατομμύριο κατοίκους, μετά το Ισραήλ, τις Σεϋχέλλες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσον αφορά τον αριθμό των εμβολιασμένων με τη δεύτερη δόση ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Σερβία είναι πρώτη στην Ευρώπη, ακολουθούμενη από τη Μάλτα, τη Δανία και την Ισλανδία, ενώ παγκοσμίως η Σερβία είναι τρίτη, μετά το Ισραήλ και τις Σεϋχέλλες, ενώ μετά τη Σερβία ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Μάλτα.

Στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Σερβία είναι πρώτη όσον αφορά τον αριθμό των εμβολιασμών ανά εκατομμύριο κατοίκους, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, την Κροατία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

Η Σερβία κατατάσσεται πρώτη στην περιοχή ως προς τον αριθμό των εμβολιασμών με τη δεύτερη δόση ανά εκατομμύριο κατοίκους, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, την Κροατία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

Σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμών πρώτης και δεύτερης δόσης, η Σερβία είναι η δεύτερη χώρα στην περιοχή, μετά τη Ρουμανία.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabic δήλωσε σήμερα ότι η Σερβία κατάφερε να επιτύχει στη μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού και στην προμήθεια διαφόρων τύπων εμβολίων, αλλά αυτό δεν σημαίνει το τέλος του αγώνα κατά της επιδημίας.

Με ανάρτηση της στο Twitter, κάλεσε ταυτόχρονα όλους τους πολίτες να παραμείνουν υπεύθυνοι και να σέβονται τα μέτρα και υπενθύμισε ότι η πρώτη δόση του εμβολίου δεν προστατεύει από τον ιό.

«Μόνο με κοινές δυνάμεις, αν παραμείνουμε επίμονοι, μπορούμε να κερδίσουμε», επεσήμανε η πρωθυπουργός Brnabic./ibna