Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Michel

Κύπρος: Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Michel

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο Πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τις επερχόμενες Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η πρώτη εκ των οποίων θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 25-26 τρέχοντος μηνός και η δεύτερη δια φυσικής παρουσίας των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες στις 25-26 Μαρτίου.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό που αναμένεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και για την ανάγκη παρουσίας εκπροσώπου της ΕΕ στη Διάσκεψη.

Όπως όλα δείχνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να έχει ρόλο και λόγο στη διαδικασία του Κυπριακού και αυτό καταδεικνύει το ενδιαφέρον σε ανώτατο επίπεδο των Βρυξελλών. Σ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η τηλεφωνική επικοινωνία του Ύπατου Εκπρόσωπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell την Τρίτη το βράδυ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ersin Tatar, αλλά και ο εκ νέου προγραμματισμός της επίσκεψης του στην Κύπρο στις αρχές Μαρτίου, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η Ένωση αναζητεί ρόλο.

Σημειώνεται επίσης πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, στις 18:30 (τοπική ώρα)./ibna