Βόρεια Μακεδονία: Δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας οι πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο Ahmeti

Βόρεια Μακεδονία: Δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας οι πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο Ahmeti

Ο αρχηγός της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ένταξη (DUI), Ali Ahmeti, τόνισε σήμερα ότι η απογραφή που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί και ότι δεν υπάρχουν λόγοι για την αναβολή της.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αλλαγή και η απογραφή θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου. Αυτό είναι ένα στατιστικό βήμα, ένα βήμα που πρέπει να γίνει επειδή απαιτείται από διεθνείς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η EUROSTAT να έχουν ακριβείς στατιστικές πληροφορίες ως θεσμικά όργανα στην ΕΕ, δήλωσε ο Ahmeti, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σε εκδήλωση με την ευκαιρία της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Όπως είπε ο Ahmeti, οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές δεν είναι προς το συμφέρον ούτε του κράτους ούτε της εταιρικής σχέσης.

«Όσον αφορά τις πρόωρες εκλογές, νομίζω ότι διεξάγονται σε περιπτώσεις κρίσεων, μη λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αποκλεισμού των θεσμών, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει στο μέλλον, επειδή δεν είναι το συμφέρον του κράτους ή της εταιρικής σχέσης σε αυτήν την περίπτωση», δήλωσε ο Ahmeti.

Ο Ahmeti τόνισε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία λειτουργεί εντός των κανονικών ορίων και ότι δεν συζητείται ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

«Πρώτα απ’ όλα, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία λειτουργεί εντός της κανονικότητας. Δεν υπάρχουν συγκρούσεις ή διαφορές μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού. Φυσικά, υπάρχουν διαφορές σε ορισμένα θέματα, αλλά το καλό είναι ότι στο τέλος επιτυγχάνεται συναίνεση για όλα τα θέματα. Δεν υπάρχει καμία δυσκολία στη λειτουργία αυτής της εταιρικής σχέσης, του συνασπισμού και δεν εξετάζεται καθόλου και δεν υπάρχει λόγος για μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Όλα λειτουργούν σε μια κανονικότητα. Δεν έχει συζητηθεί κυβερνητικός ανασχηματισμός και δεν εξετάζεται», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Όσον αφορά το εάν αναμένεται αλλαγή προσωπικού στο DUI στο κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο, ο Ahmeti είπε ότι είναι ένα άτομο που υποστηρίζει την ελευθερία σκέψης και ότι στο τέλος αποφασίζεται από την πλειοψηφία των οργάνων του κόμματος, με συναίνεση ή από την πλειοψηφία των οργάνων του κόμματος./ibna