Ελλάδα: Σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια και στην Αθήνα

Ελλάδα: Σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια και στην Αθήνα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία «Μήδεια», που χτύπησε και την Αττική όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Αθήνα με ισχυρές χιονοπτώσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, των μέσων μεταφοράς αλλά και στην ηλεκτροδότηση.

Η «Μήδεια» που έχει χτυπήσει την Ελλάδα από το Σάββατο με ισχυρές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πολικές θερμοκρασίες μετακινείται νότια χωρίς όμως να μειώνεται η ένταση της.

Η ισχυρή χιονόπτωση που έχει πλήξει την Αθήνα είναι η ισχυρότερη των τελευταίων 15 ετών. Παρότι η έλευση της κακοκαιρίας ήταν γνωστή αρκετές μέρες πριν να πλήξει την Αθήνα δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και την κυκλοφορία.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει δυο άνθρωποι τη ζωή τους από την κακοκαιρία, ένας 80χρονος στην Εύβοια που χρειάστηκε νοσηλεία αλλά ήταν αποκλεισμένος κι ένας 60χρονος κτηνοτρόφος στην Κρήτη.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για κοπή δένδρων, μεταφορά ασθενών, απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, ενώ δεν έλειψαν και οι μετακίνηση αυτοκινήτων που είχαν ακινητοποιηθεί στις οδικές αρτηρίες διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων και του παγετού που πλήττει πλέον την Βόρεια Ελλάδα, τα περισσότερα σχολεία έχουν κλείσει και γίνεται τηλεκπαίδευση, ενώ αναβλήθηκαν και οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία./ibna

Photo: Andrea Bonetti