Σερβία: Ο Vučić καταγγέλλει το Κοσσυφοπέδιο για αθέτηση της Συμφωνίας της Ουάσιγκτον

Σερβία: Ο Vučić καταγγέλλει το Κοσσυφοπέδιο για αθέτηση της Συμφωνίας της Ουάσιγκτον

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar  Vučić, επεσήμανε χτες το βράδυ φιλοξενούμενος στην τηλεόραση Pink, ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, προσθέτοντας ότι το κράτος έχει πληροφορίες ότι «οι Αλβανοί σχεδιάζουν περαιτέρω ένταξη του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνείς οργανισμούς».

«Λάβαμε πληροφορίες ότι οι Αλβανοί θέλουν να εντάξουν το Κοσσυφοπέδιο στη Διάσκεψη των Συνταγματικών Δικαστηρίων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σέβονται τη Συμφωνία της Ουάσιγκτον. Θα το παρακολουθήσουμε και αν αποδειχθεί αλήθεια, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε, και δεν θα τους αρέσει η απάντηση» είπε ο Vučić.

«Τους ζητώ να έρθουν στα λογικά τους, να σεβαστούν τις συμφωνίες που υπέγραψαν, και αν δεν τις σεβαστούν, θα απαντήσουμε αμέσως» είπε ο Σέρβος Πρόεδρος

Σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών, ο Vucic σημείωσε ότι «οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους και τα πάνε καλά. Δεν καταλαβαίνω τι συνέβη σε κάποιο σημείο, αλλά αν πρέπει να αποδεχτώ μέρος της ευθύνης, είναι ότι έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με όλα τα άλλα και ότι έδωσα λίγη προσοχή σε αυτό, παρόλο που οι άνθρωποι με προειδοποίησαν, έτσι δεν ήθελα να πιστέψω ότι συνέβη» είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ήταν ικανοποιημένος με το έργο του πρώην υπουργού Εσωτερικών Nebojsa Stefanovic.

«Ο Nebojsa είναι ένας έξυπνος, εργατικός, νέος άνδρας, υπήρχαν λάθη στη δουλειά του, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αλλά ποιος δεν κάνει λάθη; Έκανε πολλά σημαντικά και καλά πράγματα και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με αυτόν τον τρόπο στο τμήμα που ασχολείται τώρα» είπε ο Vučić./ibna