Μαυροβούνιο: Στην τελική ευθεία η καθιέρωση νέου Εθνικού Αερομεταφορέα

Μαυροβούνιο: Στην τελική ευθεία η καθιέρωση νέου Εθνικού Αερομεταφορέα

Η κυβέρνηση θα λάβει την τελική της απόφαση για τον εκτελεστικό διευθυντή και το διοικητικό συμβούλιο της νέας εθνικής αεροπορικής εταιρείας «ToMontenegro» την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η αρμόδια επιτροπή που ανέλαβε να καταρτίσει τον κατάλογο των προτεινόμενων υποψηφίων για μέλη ΔΣ και εκτελεστικού διευθυντή της ToMontenegro ολοκλήρωσε τις εργασίες της, με όλους τους υποψηφίους να πληρούν τις νομικές απαιτήσεις και να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα.

«Η λίστα περιλαμβάνει έξι κορυφαίους εμπειρογνώμονες και το Μαυροβούνιο μπορεί να είναι περήφανο για τις γνώσεις, τα προσόντα και την επαγγελματική ακεραιότητα αυτών. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τον κατάλογο των προτεινόμενων υποψηφίων στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου,» σημειώνει η δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής τον Milojko Spajić.

Η δήλωση δεν διευκρίνισε ποιος θα υπηρετήσει ως εκτελεστικός διευθυντής και ποιος θα απαρτίζει το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο της νέας αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Dan, ο Predrag Todorović θα διοριστεί εκτελεστικός διευθυντής της νέας εθνικής αεροπορικής εταιρείας. Έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία στο χώρο της ευρωπαϊκής αεροπορίας. Σύμφωνα με το προφίλ του στο Linkedin, ο Todorović εργάστηκε στον Όμιλο Pro Sky France από το 2010 έως το 2018, μια εταιρεία που ενοικιάζει αεροπλάνα σε όλο τον κόσμο, και έκτοτε μεταπήδησε στο Citizen Plane. Η εταιρεία διαθέτει πλατφόρμα για την πώληση διαθέσιμων θέσεων όλων των αεροπορικών εταιρειών. Το σύγχρονο λογισμικό της αναζητά διαθέσιμες θέσεις και τις προσφέρει προς πώληση στο διαδίκτυο. Ο Todorović εργάστηκε σε πωλήσεις και έχει προαχθεί σε εκτελεστικές θέσεις. Το προφίλ του δηλώνει επίσης ότι ήταν παίκτης υδατοσφαίρισης.

Ο διορισμός του Todorović ως εκτελεστικού διευθυντή δεν πρέπει να αμφισβητείται, σύμφωνα με την Dan.

Από πηγές κοντά στην κυβέρνηση, η εφημερίδα έμαθε επίσης ότι ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα είναι ξένος πολίτης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για Ιταλό πολίτη, ο οποίος υπέβαλε αίτηση στο δημόσιο κάλεσμα για επιλογή μελών ΔΣ της νέας εταιρείας. /ibna