Κοσσυφοπέδιο: 51,3% δίνει νέα δημοσκόπηση στο Κίνημα Vetevendosje

Κοσσυφοπέδιο: 51,3% δίνει νέα δημοσκόπηση στο Κίνημα Vetevendosje

Το Κίνημα Vetevendosje με επικεφαλής τον Albin Kurti αναμένεται να κερδίσει σχεδόν τις μισές έδρες στο κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου στις πρόωρες εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα ευρήματα από την έρευνα της Albanian Post σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Gani Bobi» σχετικά με την τάση της πρόθεσης των πολιτών πριν από τις πρόωρες εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο δείχνουν ότι το Κίνημα Vetevendosje από κοινού με το πολιτικό σχήμα της Vjosa Osmani αναμένεται να κερδίσει το 51,3% των ψήφων. Ο Baton Haxhiu που παρουσίασε την έρευνα στην τηλεόραση Kanal 10 δήλωσε ότι το περιθώριο σφάλματος είναι 1,5 τοις εκατό.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Vetevendosje κερδίζει 51,3%, ακολουθούμενο από το LDK με 15,5%, PDK 15,5% και AAK 5,5%. Το Nisma του Fatmir Limaj παραμένει κάτω από το όριο εισόδου στην Εθνοσυνέλευση.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 9,6% των ψηφοφόρων είναι αναποφάσιστοι, ενώ το 1,3% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν άλλα κόμματα. Η έρευνα διεξήχθη σε 1.035 ερωτηθέντες που επεκτάθηκαν αναλογικά σε όλες τις περιοχές του Κοσσυφοπεδίου.

Μεταφρασμένο σε έδρες το αποτέλεσμα της έρευνας, το Κίνημα Vetevendosje θα λάβει 58 έδρες, το LDK 18, το PDK 16, το AAK 8. Το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου έχει 120 έδρες, και 20 από αυτές προορίζονται για τις μειονότητες.

Επιπρόσθετα τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ο Albin Kurti είναι ο αποδεκτός ηγέτης με 51% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Hoti με 15,6% και τον Hoxhaj με 12,7%./ibna