Μαυροβούνιο: Την επόμενη εβδομάδα τα πρώτα εμβόλια

Μαυροβούνιο: Την επόμενη εβδομάδα τα πρώτα εμβόλια

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος του Μαυροβουνίου (SNP), η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου εργάζεται εντατικά για την προμήθεια εμβολίων, με τις πρώτες παρτίδες να αναμένεται να φτάσουν στη χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Λέσχης Αντιπροσώπων και Αντιπρόεδρος του SNP Dragan Ivanović σε απάντηση των ισχυρισμών του βουλευτή του SD Damir Šehović ότι η παράνομη προσωρινή χρηματοδότηση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου θα προκαλούσε έλλειψη φαρμάκων και ιατρικών συσκευών. Προσέθεσε ότι οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν επειγόντως γύρω από τις διαδικασίες που ακολουθούν η Montefarm και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας κατά τη διεξαγωγή μοριακών ελέγχων PCR, προσθέτοντας ότι ένας υπουργός που προκαλεί νέα κρίση στο σύστημα υγείας δεν έχει θέση στην κυβέρνηση.

«Το SNP CG θεωρεί απαράδεκτο και κακόβουλο το σημερινό υπαινιγμό του βουλευτή του SD Damir Šehović ότι, λόγω της προσωρινής χρηματοδότησης, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα μπορούσε να αφήσει τους πολίτες της χωρίς εμβόλια και φάρμακα,» δήλωσε ο Ivanović.

Ο Ivanović πιστεύει ότι ο Šehović θα πρέπει να λογοδοτήσει σχετικά με όσα είχε κάνει η κυβέρνηση της οποίας αυτός ήταν μέλος όσον αφορά την προμήθεια εμβολίων.

«Και είναι γνωστό ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας κληρονόμησε μια μάλλον χαοτική κατάσταση από τον συνάδελφο στο κόμμα Kenan Hrapović,» σημειώνει ο Ivanović στη δήλωσή του.

Ο Ivanović πιστεύει ότι ο Šehović απέτυχε στο τμήμα του οποίου ηγήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση.

«Θα ήταν καλύτερα να σχολιάσει την κατάσταση στην εκπαίδευση, αντί να ασχοληθεί με ένα τομέα τόσο έξω από τα νερά του,» προσέθεσε ο Ivanović.

Ο Ivanović αναμένει από όλους να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα σε αυτή τη «δύσκολη στιγμή» και να αποφύγουν τη σύγχυση ή τον τρόμο των πολιτών με μη επαληθευμένες πληροφορίες και κουτσομπολιά.

«Ο περιορισμός της πανδημίας και η ανάκαμψη των πολιτών πρέπει να είναι ο στόχος όλων. Ελπίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Šehović συμμερίζεται αυτές τις προτεραιότητες και στο μέλλον θα παρέχει δηλώσεις στη βάση αυτού,» κατέληξε ο Ivanović. /ibna