Τουρκία: Αντίδραση για το άνοιγμα πρεσβείας του Κοσσυφοπεδίου στην Ιερουσαλήμ

Τουρκία: Αντίδραση για το άνοιγμα πρεσβείας του Κοσσυφοπεδίου στην Ιερουσαλήμ

Η υπογραφή της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Ισραήλ την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου σε εικονική τελετή και το άνοιγμα Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ από το Κοσσυφοπέδιο που απορρέει από την Συμφωνία της Ουάσιγκτον σχολιάστηκε από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δέσμευση του Κοσσυφοπεδίου να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Ο Hami Aksoy σημειώνει στην απάντηση του ότι η δέσμευση του Κοσσυφοπεδίου παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ειδικά τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, κάνοντας σαφές ότι αυτή η απόφαση δεν εξυπηρετεί τον παλαιστινιακό σκοπό και θα βλάψει το όραμα της λύσης των δυο κρατών.

Ολόκληρη η απάντηση του Hami Aksoy:

«Είναι σαφές ότι οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και του Ισραήλ δημιουργήθηκαν με μια συμφωνία που υπεγράφη χθες και σε αυτό το πλαίσιο, το Κοσσυφοπέδιο έχει δεσμευτεί να ανοίξει Πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ.

Η προαναφερθείσα δέσμευση του Κοσσυφοπεδίου παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ειδικά τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών που εγκρίθηκαν σχετικά με αυτό το θέμα.

Είναι σαφές ότι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση δεν θα εξυπηρετήσει τον παλαιστινιακό σκοπό και θα βλάψει το όραμα της λύσης των δύο κρατών»./ibna