Βόρεια Μακεδονία: Η αντιπολίτευση κατέθεσε επερώτηση για την 111η θέση της χώρας στη λίστα διαφθοράς

Βόρεια Μακεδονία: Η αντιπολίτευση κατέθεσε επερώτηση για την 111η θέση της χώρας στη λίστα διαφθοράς

Η βουλευτής του VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova ενημέρωσε σήμερα το Κοινοβούλιο για την κατάθεση επερώτησης για δύο μέλη της κυβέρνησης – για τον Ljupco Nikolovski ως αναπληρωτή πρωθυπουργό για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αειφόρο ανάπτυξη και το ανθρώπινο δυναμικό και για τον Υπουργό Δικαιοσύνης Bojan Maricic.

«Βλέπουμε εντατική «σεισμική δραστηριότητα» στην “Μακεδονία” αυτές τις μέρες, υπάρχουν «σεισμοί» κάθε μέρα αλλά αντιμετωπίζουμε επίσης ένα με τη δύναμη ενός σεισμού, το σοκ που προήλθε από τη «Διεθνή Διαφάνεια», επειδή η 111η θέση στη λίστα διαφθοράς σημαίνει ελεύθερη πτώση, σημαίνει να διαχωρισμό, τεκτονικά, από τον ευρωπαϊκό πολιτικό, δημοκρατικό και νομικό χώρο και να μετακομίζουμε στην Ευρασία και την Αφρική μαζί με τη Μογγολία, τον Παναμά, τη Σιέρα Λεόνε. Ίσως αυτή είναι η στιγμή για την κάθαρση. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή μπορείτε να βρείτε ένα παρόμοιο φαινόμενο μόνο στη λογοτεχνία στην Κόλαση του Dante Alighieri», είπε η Siljanovska Davkova.

Σύμφωνα με Davkova, το να βρίσκεται η χώρα στην 111η θέση, η ίδρυση ειδικού υπουργείου είναι θεσμική ψευδαίσθηση.

Η βουλευτής του VMRO-DPMNE συνέχισε το κατηγορητήριο εναντίον της κυβέρνησης και του Υπουργού Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντας τον, Υπουργό Αδικίας, προσθέτοντας ότι η διαφθορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει βαθύνει. Σημείωσε ότι η φιλοσοφία της Κυβέρνησης για την μη επιβολή κυρώσεων διεγείρει την διαφθορά και το έγκλημα.

Καταλήγοντας η Davkova σημείωσε ότι αντί για επερωτήσεις ελέγχου θα έπρεπε οι πολίτες να δουν παραιτήσεις.

Πέρα από τις επερωτήσεις για τους Nikolovski και Maricic το VMRO-DPMNE με την «Αριστερά», έχει καταθέσει επερώτηση για το έργο του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση Nikola Dimitrov βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας./ibna