Κοσσυφοπέδιο: Την 1η Φεβρουαρίου η εικονική τελετή για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ

Κοσσυφοπέδιο: Την 1η Φεβρουαρίου η εικονική τελετή για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ

Η σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και του κράτους του Ισραήλ θα επισημοποιηθούν την 1η Φεβρουαρίου μέσω μιας εικονικής τελετής.

Η είδηση ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου σύμφωνα με το οποίο η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου μπαίνει σε μια νέα ιστορική περίοδο με το κράτος του Ισραήλ.

«Η επίσημη υπογραφή της σύναψης διπλωματικών σχέσεων θα γίνει από την Υπουργό Εξωτερικών και της Διασποράς της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Meliza Haradinaj-Stublla και του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Gabriel Ashkenazi», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αναγνώριση από το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη αξία και έγινε δυνατή χάρη στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της συμφωνίας που υπεγράφη στην Ουάσιγκτον στις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός Avdullah Hoti, η πρεσβεία του Κοσσυφοπεδίου θα ανοίξει στην Ιερουσαλήμ.

«Αυτή η πολύ σημαντική στιγμή για εμάς, είναι η διαιώνιση της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ των λαών μας, η οποία επισφραγίστηκε τώρα με τη δημιουργία διπλωματικών σχέσεων», δήλωσε με την ευκαιρία αυτή η επικεφαλής της διπλωματίας του Κοσσυφοπεδίου, προσθέτοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι αιώνια ευγνώμων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», προστίθεται στην ανακοίνωση./ibna