Τουρκία: Δικαστήριο εντός του αεροδρομίου “Istanbul” εξυπηρετεί άμεσα επιβάτες με νομικά προβλήματα

Τουρκία: Δικαστήριο εντός του αεροδρομίου “Istanbul” εξυπηρετεί άμεσα επιβάτες με νομικά προβλήματα

Δικαστήριο λειτουργεί εντός του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, “Istanbul” σε 24ωρη βάση για την διευκόλυνση των επιβατών εσωτερικού και εξωτερικού που αντιμετωπίζουν νομικά προβλήματα.

Στο νέο αεροδρόμιο που λειτουργεί από τις 10 Φεβρουαρίου του 2020 και φιλοξενεί εκατομμύρια  επιβάτες, τμήμα του δικαστηρίου Gaziosmanpaşa λειτουργεί εντός του αεροδρομίου, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για την γρήγορη διεκπεραίωση νομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες που ταξιδεύουν από και προς το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρακτορείου Anadolu που συνομίλησε με επιβάτες που χρειάστηκαν τις υπηρεσίες του Δικαστηρίου στο αεροδρόμιο, δήλωσαν την ικανοποίηση τους.

Στο δικαστήριο, εντός του αεροδρομίου, διεξάγονται διαδικασίες σχετικά με τα εντάλματα σύλληψης της εισαγγελίας, διερευνήσεις εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο αεροδρόμιο, εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων και πρόστιμα. Χάρη στο γεγονός ότι οι διαδικασίες πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο, οι επιβάτες δεν χάνουν χρόνο και έτσι δεν χάνουν τις πτήσεις τους.

Στο παρελθόν όσοι έρχονταν στο αεροδρόμιο και χρειάζονταν δικαστική συνδρομή, μεταφέρονταν στο Δικαστήριο του Gaziosmanpaşa, με πολλούς επιβάτες, λόγω του ωραρίου να μεταφέρονται την επόμενη μέρα στο δικαστήριο, χάνοντας χρόνο και πτήσεις.

Το δικαστήριο του αεροδρομίου έχει την δυνατότητα να παρέμβει άμεσα στα συμβάντα που λαμβάνουν χώρα στο αεροδρόμιο και να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία και να λάβει αμέσως τις καταγγελίες των θυμάτων./ibna