Σλοβενία: Επίσκεψη του Υπουργoύ Počivalšek στο περίπτερο της Σλοβενίας στο Expo 2020

Σλοβενία: Επίσκεψη του Υπουργoύ Počivalšek στο περίπτερο της Σλοβενίας στο Expo 2020

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της Σλοβενίας Zdravko Počivalšek, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επισκέφθηκε τον χώρο της παγκόσμιας έκθεσης EXPO 2020 και παρακολούθησε τις προετοιμασίες της Σλοβενίας για τη μεγαλύτερη φετινή διοργάνωση.

Ο εκθεσιακός χώρος, ο οποίος εκτείνεται σε 440 εκτάρια, ξεκινά να διαμορφώνεται. Την περασμένη Παρασκευή, το πρώτο από τα τρία θεματικά περίπτερα άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες, καταγράφοντας έντονο ενδιαφέρον για την εκδήλωση στη χώρα υποδοχής. Το τελικό έργο θα περιλαμβάνει επίσης 83 εθνικά περίπτερα, συμπεριλαμβανομένου του σλοβενικού. Βρίσκεται σε μια ελκυστική τοποθεσία κοντά σε μία από τις εισόδους του εκθεσιακού χώρου και προσελκύει την προσοχή με την πρώτη ματιά, καθώς ξεχωρίζει με την πράσινη πρόσοψη, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του κτηρίου, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα η αντιπροσωπεία της Σλοβενίας. Το περίπτερο και οι στόχοι της χώρας στην Έκθεση στο Ντουμπάι παρουσιάστηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας Zdravko Počivalšek χαρακτήρισε την εμφάνιση της Σλοβενίας στην Έκθεση ως στρατηγική απόφαση, η οποία ξεκλειδώνει την παρουσία της σλοβενικής οικονομίας και επιστήμης σε νέες αγορές στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Ασίας και της Αφρικής. «Η φετινή Έκθεση θα είναι ένα ρεκόρ από κάθε άποψη και οι διοργανωτές είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτό. Για τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό, θα είναι ένα σημείο εισόδου σε αγορές όπου ζουν περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αυτές είναι αγορές με μεγάλη σημασία για εμάς, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες για τη γνώση, τα προϊόντα και τις λύσεις της Σλοβενίας,» δήλωσε.

Ο Počivalšek, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χαρακτήρισε την παρουσία του περίπτερου της Σλοβενίας ως ένα ιδιαίτερο ορόσημο. «Από τώρα και στο εξής, όλες οι δραστηριότητές μας θα επικεντρωθούν στο περιεχόμενο της παράστασης στην Έκθεση και είμαι βέβαιος ότι, εντός των έξι μηνών της έκθεσης, θα παρουσιάσουμε στο Ντουμπάι σχετικές και διεθνώς πρωτοποριακές επιχειρηματικές, τουριστικές, επιστημονικές και άλλες ιστορίες που θα μας κατατάξουν μεταξύ των χωρών που προσφέρουν λύσεις σε σημαντικές παγκόσμιες προκλήσεις. Στην Έκθεση, δεν μετράει το μέγεθος της χώρας, αλλά η δύναμη των ιδεών της.»

Ο Γενικός Επίτροπος της Σλοβενίας για την Expo Matic Volk χαρακτήρισε την παρουσία στην Έκθεση ως «μια μοναδική ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο αυτό που γνωρίζουμε και έτσι να ενισχύσουμε τις επιχειρηματικές μας πορείες προς αγορές που βιώνουν μια μεγάλη άνθηση. Είναι πολύ σημαντικό για τη Σλοβενία ​​ως ξεχωριστό εξαγωγέα να είναι μέρος της ιστορίας στην Έκθεση, καθώς αυτή η εκδήλωση θα διευκολύνει σίγουρα το δρόμο προς νέες επιχειρηματικές συμφωνίες, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη σλοβενική οικονομία και άλλους τομείς υπό το πρίσμα της ανάκαμψης από την πανδημία.»

Το σλοβενικό περίπτερο, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε στο αρχιτεκτονικό στούντιο Magnet design από τους αρχιτέκτονες Robert Klun και Sandi Pirš, απεικονίζει μια πλωτή πράσινη όαση στην επιφάνεια του νερού, με την οποία οι δημιουργοί ήθελαν να αναδείξουν τη σλοβενική σοφία, καινοτομία και ενέργεια. /ibna