Τουρκία: Ολοκληρώθηκε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών

Τουρκία: Ολοκληρώθηκε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών

Ολοκληρώθηκε ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο εμβληματικό Dolma Bahce.

Η μεγάλη έκπληξη που περίμενε την ελληνική αποστολή κατά την είσοδο της στο παλιό παλάτι του Σουλτάνου, ήταν η συμμετοχή του Προεδρικού Συμβούλου Ibrahim Kalin, στενού συνεργάτη και εξ’ απορρήτων του Recep Tayyip Erdogan.

Η παρουσία του Kalin, αναβαθμίζει τις διερευνητικές από την πλευρά της Τουρκίας τόσο για ουσιαστικούς όσο και για επικοινωνιακούς λόγους. Στην Τουρκική αντιπροσωπεία εκτός του Kalin συννετείχαν ως επικεφαλής ο Sedat Önal και οι Barış Kalkavan, Çağatay Erciyes. Την ελληνική αποστολή εκτός του επικεφαλής Παύλου Αποστολίδη, συμμετείχαν οι Αλέξανδρος Κουγιού και η Ιφιγένεια Καναρά.

Οι συζητήσεις των δυο αποστολών κράτησαν λίγο περισσότερο από τρεις ώρες. Κατά την αποχώρηση του από το Dolma Bahce, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, δεν θέλησε να κάνει κάποιες δηλώσεις για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση.

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενημέρωσε ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για τις διερευνητικές.

Ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών, σηματοδότησε την επανέναρξη τους μετά από παύση πέντε χρόνων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, από την πλευρά της Τουρκίας, τέθηκαν ζητήματα που δεν επιθυμεί η ελληνική πλευρά να συζητήσει, όμως αυτό μένει να επιβεβαιωθεί από την ανακοίνωση που αναμένεται./ibna