Κοσσυφοπέδιο: Την Τρίτη η απόφαση για τις ενστάσεις για τη μη πιστοποίηση υποψηφίων των πρόωρων εκλογών

Κοσσυφοπέδιο: Την Τρίτη η απόφαση για τις ενστάσεις για τη μη πιστοποίηση υποψηφίων των πρόωρων εκλογών

Η Ομάδα Παραπόνων και Προσφυγών για τις Εκλογές (ECAP) ανακοίνωσε ότι αύριο θα εκδώσει απόφαση σχετικά με τις ενστάσεις που έχει λάβει από πολιτικά κόμματα κατά της απόφασης της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, για μη πιστοποίηση πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων.

«Η ECAP θα σας ενημερώσει το συντομότερο δυνατό σχετικά με τις αποφάσεις που θα λάβει σχετικά με τις προσφυγές που υποβλήθηκαν από πολιτικές οντότητες κατά της απόφασης της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής για μη πιστοποίηση πολιτικών οντοτήτων και υποψηφίων. Η προθεσμία για τον έλεγχο και τη λήψη αποφάσεων για αυτές τις προσφυγές είναι 72 ώρες από τη στιγμή της υποβολής αυτών των προσφυγών από τα μέρη στην ECAP, πράγμα που σημαίνει ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι αύριο, 26 Ιανουαρίου 2021», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ECAP.

Από την άλλη πλευρά, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δηλώνει ότι θα ενεργήσει σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής Παραπόνων και Προσφυγών των Εκλογών και του Ανώτατου Δικαστηρίου, σχετικά με τις ενστάσεις των πολιτικών οντοτήτων για μη πιστοποίηση του καταλόγου των υποψηφίων τους.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Valmir Elezi σε δήλωση του στο KosovaPress.

«Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) περιμένει την αναθεώρηση και την απόφαση του ECAP σχετικά με τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί σε αυτό το όργανο. Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, η ΚΕΕ θα ενεργήσει σύμφωνα με τις αποφάσεις του ECAP και του Ανώτατου Δικαστηρίου», δήλωσε ο Elezi.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή την Παρασκευή δεν πιστοποίησε τους καταλόγους των υποψηφίων για βουλευτές, στον κατάλογο του Κινήματος Vetendvendosje, τη Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, τη Σοσιαλδημοκρατική Πρωτοβουλία και πολλά άλλα κόμματα μη πλειοψηφικών κοινοτήτων.

Τα κόμματα αυτά υπέβαλαν το Σάββατο τις ενστάσεις τους στο ECAP./ibna