Τουρκία: Η δεύτερη παρτίδα 6,5 εκατ. εμβολίων για τον COVID-19 έφτασε στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Η δεύτερη παρτίδα 6,5 εκατ. εμβολίων για τον COVID-19 έφτασε στην Κωνσταντινούπολη

Το αεροπλάνο της Turkish Airlines Boeing 777, που μετέφερε τη δεύτερη παρτίδα του κινεζικού εμβολίου για τον COVID-19 από την China Sinovac Biotech Ltd. έφτασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Τα κιβώτια που περιέχουν το εμβόλιο μετά από τις τελωνειακές διαδικασίες μετακινήθηκαν στις αποθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Συνολικά 6,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου SinoVac για τον COVID-19 παρελήφθησαν και είναι το πρώτο μέρος από τη δεύτερη παρτίδα των 10 εκατομμυρίων δόσεων που έχει συμφωνηθεί.

Οι μαζικοί εμβολιασμοί ξεκίνησαν στην Τουρκία στις 14 Ιανουαρίου μετά την άφιξη της πρώτης παρτίδας των 3 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sinovac στις 30 Δεκεμβρίου. Αργότερα, εγκρίθηκε μια δεύτερη αποστολή 10 εκατομμυρίων δόσεων.

Πάνω από 1,23 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και ηλικιωμένοι, εμβολιάστηκαν από τις 14 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca και ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εμβόλιο./ibna